ĐUKANOVIĆ: “BOKA“ ĆE PROĆI STEČAJ, DOBIĆE NOVOG VLASNIKA, A RADNICI ŠANSU ZA...

ĐUKANOVIĆ: “BOKA“ ĆE PROĆI STEČAJ, DOBIĆE NOVOG VLASNIKA, A RADNICI ŠANSU ZA POSAO

294
0
Podijeli

Zaposleni u Hotelsko-turističkom preduzeću „Boka” zaštitiće svoj interes prijavom potraživanja koja treba da budu izmirena iz stečajne mase, saopštio je premijer Milo Đukanović i dodao da nije za očekivati da on daje izjave o posljedicama stečajnog postupka.

Đukanović je u Skupštini u okviru premijerskog sata kazao da je, nakon uvođenja stečaja u HTP Boku, za vođenje postupka nadležan Privredni sud, prenosi agencija MINA Biznis.
– Zaposleni će svoj interes zaštititi tako što će prijaviti potraživanja, a država će postupiti na isti način, rekao je Đukanović odgovarajući na pitanje nezavisnog poslanika, Obrada Gojkovića kojeg je zanimalo ko će snositi odgovornost iz Vlade za štete nastale iz te privatizacije.
Đukanović je kazao da nema mjesta sumnji ko je personalno učestvovao u procesu privatizacije ijednog preduzeća, jer za to postoje uredni dosijei u Savjetu za privatizaciju.
HTP Boka je, kako je dodao, godinama prije privatizacije poslovala sa milionskim gubicima koji su samo smanjivali njegov kapital.
– Kao kupac akcija države izabrana je tada renomirana kompanija Vektra Montenegro, sa kojom je 2007. godine potpisan ugovor o kupoprodaji u vrijednosti od 22,2 miliona EUR, rekao je Đukanović.
On je podsjetio da je početak realizacije investicionog programa bio novembar 2008. godine, a preduslov za to je bila obaveza Opštine Herceg Novi da donese odgovarajući planski dokument.
Kako Opština to nije ispunila došlo je do kašnjenja realizacije investicionog programa.
Gojković je pitao da li ima neko u državi da zaštiti interese zaposlenih.
– Nijesam iz Vašeg odgovora shvatio da li ste za raskidanje ugovora sa investitorom. Javnost Herceg Novog misli da je to jedino rješenje, dodao je Gojković.
Đukanović je kazao da su sada predstavnici države koji brinu o imovini Privredni sud, njegov predsjednik, stečajni sudija i stečajni upravnik.
– Nema prostora za špekulacije o tome da li je ovaj investitor bio u posebno privilegovanom položaju Vlade. On je došao putem prodaje na tenderu koji je bio otvoren svakom, kazao je Đukanović.
On smatra da je dobro da su radnici pokazali odgovornost nakon uvođenja stečaja, jer bi bilo naopako da unište svoja sredstva.
– Ta firma će proći kroz stečaj i dobiti novog vlasnika i radnici će dobiti novu šansu za radni angažman, naveo je Đukanović.

Picerija i restoran

 

FOTO: CDM

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code