ĐUKANOVIĆ: PORTONOVI PUTOKAZ ZA BUDUĆU KONKRETNIJU SARADNJU CRNE GORE I AZERBEJDŽANA

ĐUKANOVIĆ: PORTONOVI PUTOKAZ ZA BUDUĆU KONKRETNIJU SARADNJU CRNE GORE I AZERBEJDŽANA

173
0
Podijeli

Boraveći u zvaničnoj posjeti Azerbejdžanu predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović, razgovarao je sa predsjednikom Vlade Azerbejdžana Arturom Rasizadeaom.

On je istakao naklonjenost Azerbejdžana Crnoj Gori, koja se ogleda u kontinuiranom jačanju prijateljstva i partnersva dvije zemlje i naroda, kao i u humanitarnoj dimenziji azerbejdžanske pomoći u okviru koje je realizovano nekoliko vrijednijih projekata u Crnoj Gori.
Na liniji dosadašnje dobre saradnje, posebno je bilo riječi o mogućnostima za njeno unapređenje kroz realizaciju projekata u oblasti energetike, saobraćajne infrastrukture, turizma, bankarskog sektora i proizvodnje hrane.
– Azerbejdžanski projekat Portonovi u Kumboru dobar je primjer koji može biti putokaz za buduću konkretniju saradnju dvije zemlje, poručeno je na sastanku Đukanovića i Rasizadea.
Pored razgovora o nastavku izgradnje rizorta Portonovi, bilo je riječi i o poboljšanju dostupnosti Crne Gore putem modernizacije aerodroma i putne infrastrukture na bazi investicionih i kreditnih aranžmana, u obostranom interesu.
Sagovornici su se saglasili da neiscrpne mogućnosti postoje i u oblasti energetike, kroz projekat povezivanja Crne Gore sa azerbejdžanskim južnim gasnim koridorom i gasifikaciju naše zemlje u saradnji sa azerbejdžanskim Sokarom.
Na kraju razgovora predsjednika dviju vlada, ministri ekonomije i održivog razvoja i turizma, Vladimir Kavarić i Branimir Gvozdenović potpisali su sa predstavnicima Vlade Azerbejdžana Sporazum o uzajamnoj pomoći i saradnji u carinskim pitanjima i Sporazum o saradnji u oblasti zaštite životne sredine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code