Dukić 15. nakon četiri dana regate „Trofej princeze Sofije“

Dukić 15. nakon četiri dana regate „Trofej princeze Sofije“

0
Podijeli

Crnogorski jedriličar i olimpijac, Milivoj Dukić trenutno jedri jednu od najprestižnijih svjetskih regata – 49 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar Hotels & Resorts, koja se u španskom gradu Majroci održava od 30. marta do 7. aprila. Pored našeg najboljeg laseraša, Crnu Goru u Majorci predstavljaju Igor Les i šesnaestogodišnji Ilija Marković, kome je ovo prva regata ovog tipa.

Ovogodišnje izdanje regate „Trofej princeze Sofije“ je rekordan po broju učesnika, jer se u 10 olimpijskih i 3 neolimpijske klase takmiči 840 brodova sa 1200 jedriličara iz 60 država svijeta.
Nakon tri dana regate Dukić je uspio da se popne na visoku 12. poziciju u generalnom plasmanu, iako nije imao mnogo vremena za pripreme.

Picerija i restoran

– Bilo je prilično komplikovano, jer smo imali samo dva dana kvalifikacija po laganom i nestabilnom vjetru. Uspio sam solidno odjedriti i u finalna jedrenja ući kao 32. Sa jučerašnjim prvim finalnim jedrenjima, gdje sam odjedrio dosta dobro, popeo sam se na 12 mjesto. U mojoj klasi učestvuje 180 takmičara iz 50 svjetskih zemalja – kazao je on za Radio Jadran.

Danas, međutim, nije imao sreće. Najprije je zaradio žuti karton na startu prve regate, zbog čega je tu trku završio kao 48, dok je u drugoj poporavio vrijeme i kroz cilj prošao kao 30. To je, međutim, uticalo na generalni plasman, pa je pao na 15. poziciju. Igor Les se nalazi na 123, dok je mladi Ilija Marković na 158. pozicji.

U okviru ciklusa priprema, takmičenja i bodovanja za svjetsku rang listu, ova regata je za sve reprezentacije svijeta izuzetno važna što pokazuje broj takmičara i država koji učestvuju. Samo u klasama Laser učestvuje oko 300 takmičara (Laser Standard 186 i Laser Radial 114) i konkurencija je izuzetno jaka, navode iz Jedriličarskog saveza Crne Gore.

Naša 3 jedriličara su se isključivo zahvaljujući podršci svojih klubova i velikih odricanja našli na ovom takmičenju, obavili sve pripreme i takmičenja iz reprezentativnog programa u protekla 3 mjeseca.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code