Dukić bez finala u Kielu: U jakoj konkurenciji na kraju osamnaesti

Dukić bez finala u Kielu: U jakoj konkurenciji na kraju osamnaesti

0
Podijeli

Crnogorski jedriličar Milivoj Dukić završio je nastup na regati Evropskog kupa u Kielu “Kiel Week 2017”, na 18. mjestu, nakon posljednje 3 kvalifikacione trke, koje su jedrene juče. Početak takmičenja bio je težak za nešeg jedriličara, što se kasnije odrazilo na dalji plasman. Regatu danas nastavlja 10 najbolje plasiranih jedriličara.

– Na početku regate se nisam osjećao previše komforno, što je rezultiralo prilično lošim plasmanom u odnosu na ono na šta sam navikao ove sezone. Ali, kako je regata odmicala, bilo je vjetrovitije, tako da sam se osjećao puno bolje. Imao sam problema sa opremom, pa je to dosta uticalo na brzinu broda, a samim tim onemogućilo mi i bolji plasman. Ipak, raduje me dobar povratak u borbu nakon prilično šokantnog početka – kazao je Milivoj Mićo Dukić, za Radio Jadran.

Picerija i restoran

Iako nije uspio da se plasira u finalne trke, Dukić je ostavio jako dobar utisak i ostvario solidan rezultat, s obzirom na uslove u kojima radi, vrijeme koje je imao da upozna akvatorijum u Kielu i prirpemi se za ovu regatu. Ona je u klasi Laser standard okupila preko 130 jedriličara.

– Rekao bih samo da je bilo zadovoljstvo ušestvovati na ovoj regati. Ona predstavlja pravi jedriličarski spektakl, koji je trajao 3 sedmice, a koji je okupio oko 4000 jedriličara u 20 olimpijskih i neolimpijskih klasa i preko pola miliona posjetilaca, većinom stanovnika sa sjevera Evrope – kazao je Dukić.
Njegov nastup u njemačkom gradu Kielu podržala je kompanija Lazure Marina&Hotel iz Herceg Novog, koja u Meljinama gradi rizort.

Dukića sada očekuje mali predah, pa nastavak priprema za ostatak sezone, odnosno od 14. do 20. septembra Svjetsko prvenstvo u Splitu.

Drugi predstavnik Crne Gore na regati “Kiel Week 2017”, Tivćanin, Igor Les takođe je ostvario dobar rezultat zauzevši 22. mjesto.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code