DUKIĆ NA 70. MJESTU ISAF SVJETSKE RANG LISTE

DUKIĆ NA 70. MJESTU ISAF SVJETSKE RANG LISTE

316
0
Podijeli

Objavljene su ISAF-ove nove svjetske rang liste za olimpijske klase, a najzanimljivija klasa za nas je Laser Standard u kojoj imamo čak 3 rangirana takmičara. Milivoj Dukić – 70 mjesto, Igor Les – 155 mjesto i Matija Grabić – 320 mjesto – saopšteno je na zvaničnom sajtu Crnogorskog jedriličarskog saveza.

Milivoj Dukić je rangiran kao 70. na novoj ISAF-ovoj svjetskoj rang listi sa 433 boda, što je njegovo najbolje mjesto od juna 2011. godine kada se prvi put izborio za rangiranje.
Igor Les je rangiran kao 155. sa 187 bodova, a najbolje rangiran je bio sredinom 2014. godine kao 94. kada smo bili izuzetno ponosni da imamo 2 jedriličara u top 100. Njegov kvalitet, rad i upornost garantuju nam da će ubrzo vratiti u top 100.
Matija Grabić je rangiran kao 320. sa 56 bodova što je njegovo najbolje mjesto od februara 2013. godine kada se prvi put izborio za rangiranje.
Sljedeće objavljivanje ISAF-ovih rang lista za olimpijske klase biće 21. septembra 2015. godine .
Podsjećamo da je prvu olimpijsku vizu za crnogorski sport izborilo jedrenje. Normu za Crnu Goru postigao je Milivoj Dukić na Svjetskom prvenstvu za klasu Laser Standard, koje je održano u Kanadi u Kingstonu početkom ovog mjeseca.
Ovo je druga Olimpijada za koju je crnogorsko jedrenje izborilo učešće, ovaj put već u drugom krugu i na kojoj će Crna Gora biti predstavljena u ovom prestižnom sportu, što dovoljno govori o kvalitetu rada u crnogorskom jedrenju.
Iz Crnogorskog jedriličarskog saveza se nadaju da će i ovaj rezultat crnogorskog jedrenja, pored strateške orijentacije Crne Gore ka turizmu i primorju doprinijeti boljem odnosu crnogorskih institucija zaduženih za sport, turizam, pomorstvo i saobraćaj, prema CJS-u i klubovima članovima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code