Dukić od sjutra na Pirinejima

Dukić od sjutra na Pirinejima

0
Podijeli

Iz JK Jugole Grakalić” israćaju svog najistaknutijeg člana, jedriličara Milivoja Dukića, na pripreme i takmičenja u Portugal i Španiju. On na put kreće sjutra, a prva destinacija je Vilamoura i pripreme za tamošnje Karnevalske regate, slične našoj za Praznik mimoze, priča predsjednik kluba, Predrag Vukčević.

– To su regate na kojima se provjerava ono na čemu najviše radimo. Ispravljaju se tehnički detalji. Dobro je da ima što više regata i što više takmičenja, da se što bolje pripremi za Svejtsko privenstvo koje ga očekuje u avgustu u Danskoj – navodi Vukčević.

Picerija i restoran

On smatra da bi Dukićev plasman u prvih 10 laseraša na ovim regatama bio uspjeh za klub i crnogorsko jedrenje. Njegov odlazak u Portugal i Španiju ovog puta pomogli su Opština Herceg Novi i matični klub, koji u ovom momentu pregovara sa par potencijalnih sponzora za nastupajuću nautičku sezonu u kojoj našeg olimpijca očekuje veliki broj takmičenja.

Za vikend regata “Mimoza 2018”

U akvatorijumu hercegnovoskog zaliva ovog vikenda u najavi je jedriličarska regata – Kup mimoze 2018, u okviru sportskog programa 49. Praznika mimoze. Mimozina regata označava početak crnogorske jedriličarske sezone.  Ovo je tradicionalna bokeška regata, pa Klub, kao organizator, očekuje učešće velikog broja bokeških jedriličara – ističe Predrag Vukčević.

– Kao i svake godine, očekujemo oko 50 učesnika iz bokeških klubova Delfin, Lahor i Jugole Grakalić. Jedriće se u 4 klase: Optimist, Laser 4.7, Laser standard i Laser radijal u svim kategorijama, i za djecu do 12 godina, djevojčice i generalno – kazao je on.

U slučaju nevremena regata će biti odložena za nedjelju ili za neki drugi termin koji će naknadno saopštiti, jer je najvažnija bezbjednost djece učesnika, objašnjava Vukčević  i dodaje da su prognoze za subotu dobre, pa očekuje i da će regata biti održana.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code