Dukiću 5. mjesto na regati “Olympic sailing week” u Španiji

Dukiću 5. mjesto na regati “Olympic sailing week” u Španiji

0
Podijeli

Crnogorski jedriličar Milivoj Dukić osvojio je 5. mjesto u klasi Laser standard, na takmičenju pod nazivom “Olympic sailing week”, koje je u Las Palmasu na Kanarima u Španiji organizovao Real Club Nautico de Gran Canaria od 6. do 10. decembra.

Kako je za Radio Jadran kazao naš olimpijac, jedrenjem na Kanarima je genralno zadovoljan tokom svih dana regate.

Picerija i restoran

– Imao sam dosta dobrih momentata, iako se to u nekim regatama rezultatski nije pokazalo, pogotovo trećeg dana. Na kraju sam završio na petom mjestu. Konkurencija na regati je bila odlična, učestvovalo je 22 takmičara iz 14 zemalja. Predstoji nam jedan dan odmora poslije regate i onda se ponovo vraćamo treningu – kazao je Dukić.

Posljednjeg dana regate nisu završene tri trke zbog nedostatka vjetra, dok je prva dva dana vjetar bio više nego povoljan. Trećeg dana bili su najteži uslovi, jer je vjetar bio lagan i promjenjljiv, sa velikim talasima što je zadavalo dosta problema takičarima.

Kako se navodi na sajtu Crnogorskog jedriličarskog saveza, Real Club ima veliku podršku svoga grada za zimski program jedrenja koji kombinuje obuku, pripreme i takmičenja u jedrenju, za veliki broj jedriličarskih klasa, naročito olimpijskih.

Pored velike podrške grada imaju i odličnu klimu, korektne i pristupačne cijene, odlične uslove za jedrenje i fenomenalnu klubsku infrastrukturu koja obuhvata i teretanu i bazen. To su sve razlozi zbog kojih veliki broj jedriličara boravi tamo u ovom periodu.

Dukića na putu do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine podržavaju Turistička organizacija Herceg Novog, opštinski Sekretarijat za sport, kompanija Lazure Hotel & Marina, kao i Crnogorski olimpijski komitet i Ministarstvo sporta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code