DUPLA KRUNA ZA JADRAN, ALI KLUB NA IVICI OPSTANKA

DUPLA KRUNA ZA JADRAN, ALI KLUB NA IVICI OPSTANKA

0
Podijeli

2012-05-08_12.16.02Slavlje vaterpolista Jadrana zbog osvojene duple krune, i fantastičnog bilansa jedne od najuspješnijih sezona – petog mjesta na Evropskom šampionatu i Jadranskoj ligi, u sjenci je enormnih finansijskih problema. Dug kluba se u posljednje tri godine od kada nemaju generalnog sponzora popeo na pola miliona eura, pa iz uprave kluba pozivaju odgovorne u opštini i državi da prepoznaju kvalitet i pomognu opstanku Jadrana koji čini okosnicu olimpijske reprezentacije.

Skromna primanja igrači nijesu dobili skoro godinu, ali ih to nije spriječilo da još upornije treniraju. Uz pomoć iskusnijih, kapitena Vladimira Gojkovića i golmana Miloša Šćepanovića održali su dobru atmosferu u klubu, bez štrajka i protesta, donijeli na Škver titule pobjednika Kupa i šampiona Crne Gore. Ovo se čulo na današnjem pressu, posvećenom rezultatima, ali i krizi kluba.

Picerija i restoran

 

U 86-godišnjoj istoriji Jadrana bilo je 18 šampionskih trofeja, 15 u posljednjih deset godina. Samo sa trenerom Ivicom Tucakom osvojili su pet titula. Ali, sjajnoj generaciji, iz koje je u reprezentaciju pozvano pet igrača (uz Šćepanovića i Gojkovića i Subotić,Sarić i Sekulić) lakše je bilo u bazenu nego pored njega. Prepušteni sebi, bez stalnih izvora prihoda i pored fantastičnih rezultata – razmišljaju o golom opstanku.

Predsjednik kluba dr.Đuro Marić je otvoren:

– Ne mogu dalje bez podrške grada, ali i države koja konačno mora da riješi status svog najuspješnijeg sporta – kazao je dr. Marić. On smatra da nedostaje i dobra volja lokalne samouprave koja bi mogla da im ustupi neki plac, kako to rade u drugim opštinama i na taj način omogući da zarade za život kluba.

U Jadranu su, kažu, još davno prepoznali krizu, sveli sve troškove na minimum, oslonili se na domaće snage bez dovođenja skupih igrača, na putovanja idu na najskromniji način sa minimumom ljudi. Uz to su okupili nikad brojniji podmladak ,”oko 300 djece trenira plivanje i vaterpolo”, podsjetio je direktor Jadrana, Boro Mračević i najavio da će nakon javnosti, sa ovakvim stanjem u Jadranu, u narednom periodu upoznati čelnike opštine i države.

Inače osim odlaska Tucaka, na pressu nije bilo riječi o drugim transferima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code