DUPLO VIŠE PRIJAVLJENIH GOSTIJU NA NOVSKOJ RIVIJERI I DUPLO BOLJA NAPLATA BORAVIŠNE...

DUPLO VIŠE PRIJAVLJENIH GOSTIJU NA NOVSKOJ RIVIJERI I DUPLO BOLJA NAPLATA BORAVIŠNE TAKSE

179
0
Podijeli

U Herceg Novom boravi 25.762 prijavljenih turista, što je više za čak 101% u odnosu na prošlu godinu, po evidenciji TO Herceg Novi. Najviše je stranaca 25.104, a domačih je 658. U hotelima boravi 4.296, u domaćinstvima 20.210, hostelima 1005, auto kampovima 251 gost.

U lokalnoj Turističkoj organizaciji zadovoljni su posjetom, ali i registracijom turista. Kako je našem radiju kazala v.d. direktorica TO, Bojana Blagojević, to ne znači da treba stati sa radom:
– Treba i dalje nastojati da obogatimo turističku ponudu grada, a samim tim povećamo i posjetu turista. Od 1.01.2015. do 20.08.2015. godine naplaćeno je 96% više boravišne takse u odnosu na isti period protekle godine, ali podatke o ukupnoj naplati boravišne takse daćemo na kraju sezone”, kazala je Blagojevićka.
U Herceg Novom su registrovana 32 hotela koja su otvorena. Svi oni procentualno bilježe ove godine porast posjete, neki čak i do 30 %, posebno u avgustu.
„Koji su najposjećeniji ne može se reći jer nisu istih smještajnih kapaciteta, a u odnosu na broj ležajeva trenutno najviše gostiju boravi u: hotelu Club hotel Riviera, hotelu Plaža, Hunguest hotel Sun resortu, Institutu Igalo, hotelu Palmon Bay Spa, hotelima Delfin, Perla i Vojvodina” dodala je Blagojevićka.
Na području hercegnovske opštine registrovano je 6 hostela i ovogodišnja posjeta u njima je na nivou lanjske. Smještaj u 13 autokampova jedini je vid turističke usluge koji u Novom bilježi blagi pad u odnosu na proteklu godinu.
Blagojevićka ističe i da imaju kontinuiranu i kvalitetnu saradnju sa Call centrom NTO.
„Po njihovom izvještaju od 15. juna do 20. avgusta za Herceg Novi je bilo 166 pritužbi od čega najviše, 21 pritužba, na prljave plaže, zatim po 15 se odnosilo na buku – preglasnu muziku i dilere smještaja – nelegalno izdavanje smještaja. Odmah iza toga slijedi 13 pritužbi na gomilanje smeća i 12 pritužbi na nepoštovanje pravila 50/50 % na zakupljenim plažama”, pojasnila je Blagojevićka.
U ovom periodu stigle su pohvale koje su se odnosile na ukupan pozitivan utisak o turističkoj ponudi, kao i bogat kulturno zabavni program tokom cijelog ljeta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code