DUŠAN RADOVIĆ KRUŠO: DESET RAZLOGA ZA OSTAVKU NA MJESTO DIREKTORA U AGENCIJI...

DUŠAN RADOVIĆ KRUŠO: DESET RAZLOGA ZA OSTAVKU NA MJESTO DIREKTORA U AGENCIJI ZA RAZVOJ HERCEG NOVOG

124
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Pred ponoć sinoć iz građanske liste Izbor Radio Jadranu je proslijeđeno saopštenje u kome predsjednik Izbora Dušan Radović Krušo obavještava da podnosi ostavku na mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada.

Međutim, deset razloga koje navodi za to otkrivaju duboku podijeljenost i neslaganje među članstvom Izbora, čak i optužbe za nepotizam i neiskrenost predsjednika opštine Nikole Gojkovića.
Evo razloga, koji su Radovića natjerali da nakon jedva mjesec, otkako je “utonuo” u direktorsku fotelju, podnese ostavku:

Picerija i restoran

1. Nepoštovanje programa Izbora: u Programu Izbora je navedeno- govorićemo građanima istinu i samo istinu, nećemo prikrivati, niti izvrtati činjenice i nećemo se baviti politikantskim ocjenama, a na ključna mjesta u opštinskoj upravi dovešćemo stručne ljude i profesionalce, bez obzira na partijsku pripadnost.

2. Nepoštovanje principa Izbora u vršenju vlasti – Izbor, je, kako ja i dalje vjerujem, formiran iz želje da se zaustavi višedecenijsko propadanje Herceg Novog. Da bi se to realizovalo bilo je neophodno organizovati uspješniju od prethodne i od sadašnje vlasti – koja je zaboravila principe kojim se rukovodio Izbor i zbog kojih su mu građani dali povjerenje.

3. Neprofesionalnost i netransparentnost u izboru kadrova – Obećali smo, a nije ispoštovano, da će principi – podjele, partijskog zapošljavanja, postavljanja lojalnih umjesto sposobnih – biti napušteni, a nisu.

4. Nepotizam – obećali smo da neće biti nepotizma a ima ga među članovima Izbora

5. Neiskren je odnos pojedinih članova prema odborničkom klubu Izbora – neiskren je i odnos Nikole Gojkovića

6. Sadašnji, nekompetentan i nestručan tim u izvršnoj lokalnoj vlasti i ne može i neće doprinijeti razvoju grada – izostala je bolja sistematizacija rada i opštinske uprave i javnih preduzeća.

7. Nije riješen problem rukovođenja i rada u Parking servisu. Obećali smo prije izbora da pozicije u vlasti neće biti korištene za stvaranje privilegovanog položaja. Ukazivali na saobraćajni i parking haos u Herceg Novom i tvrdili da ga je moguće riješiti, ukoliko postoji volja za to. Šest mjeseci kasnije te dobre volje nema.

8. Očigledno postaje i odsustvo vizije i cilja a prisustvo vlastoljublja i pukog otaljavanja problema u organizovanju i vršenju vlasti

9. Na djelu je razbijanje Izbora. Pregovorima iza leđa organa Izbora – pojedini članovi razgovaraju o prekomponovanju vlasti sa dijelom odbornika DPS-a i opozicije.

10. Sve ovo duboko se kosi sa mojim životnim principima i moralnim kodeksom, pa mi je ostalo samo da odbijem ovu nametnutu igranku koja se vodi po pravilima, koja su preko noći promijenjena, a u kojoj najviše gube grad i građani – poručuje predsjednik Izbora, Dušan Radović Krušo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code