DUŠAN RADOVIĆ: OVO JE TEK POČETAK ZATVARANJA UGOVORA ZA INSTITUT IGALO SA...

DUŠAN RADOVIĆ: OVO JE TEK POČETAK ZATVARANJA UGOVORA ZA INSTITUT IGALO SA IWG

90
0
Podijeli

To što je Savjet za privatizaciju i kapitalne investicije popodne odobrio prodaju Instituta Igalo za Dušana Radovića Kruša, nosioca građanske liste “Izbor” i savjetnika predsjednice opštine, je očekivano.

Jer, pojavili su se neki novi momenti i predstoji tek procedura za zatvaranje ugovora u kojoj će učestvovati i opština Herceg Novi, komentarisao je za Radio Jadran, Radović.
– U pregovorima sa Vladom došli smo do podataka kojeg ranije nismo imali. Institut je izgubio spor sa Jugobankom u stečaju iz Beograda, u iznosu od preko 6 i po miliona eura. Presuda će biti pravosnažana za pola godine. U tim okolnostima logičnije je da porobamo nešto da uradimo za Institut sa International Wellness Group Limited, za koju i dalje mislim da nije solventna. Ali, pošto je ovo već četvrti tender, a prijeti opasnost od stečaja, dogovorili smo da pokušamo prodaju uz kontrolisani ugovor – kazao nam je Radović.
On je potvrdio da je sa predstavnicima Vlade usaglašeno da lokalna uprava sačini tročlanu Komisiju koja će pratiti i biti uključena u proces sklapanja ugovora sa IWG.
– Od danas teče rok za zatvaranje ugovora, koji može biti do godinu. Britansko američki investitor treba da plati 10 miliona eura za akcije Instituta i obezbjedi garancije za investicije. Ono što je za nas najvažnije jeste i ko će da vodi Institut. Oni sada imaju pismo o namjerama neprihvatljive firme koja pravi bolnice po Africi. Mi tražimo da potpišu ugovor sa firmom koja je specijalizovana u djelatnosti koju ima Institut, kompanijom koja je renomirana u toj branši i koja bi popravila upravljanje Institutom – kaže Dušan Radović.
Iako i dalje vjeruje da IWG nema novca za ulaganja, Radović dodaje da vrijedi pokušati u novonastaloj situaciji, kada je Institut dobio opterećenje od 6 i po miliona eura.
Na naše pitanje šta je sa uslovom “Izbora” da će raskinuti koaliciju sa DPS-om ukoliko Vlada proda Institut ovoj grupaciji, on je odgovorio:
– Imamo fore godinu da raskinemo koaliciju ako ne bude prihvatljiv ugovor. Ovo je tek početak zatvaranja ugovora, što ne mora da znači da će biti potpisan. U svakom slučaju gora varijanta za sve je stečaj – poručio je Radović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code