Duž hercegnovske rivijere 40 fešti ovoga ljeta

Duž hercegnovske rivijere 40 fešti ovoga ljeta

3
Podijeli

U svim mjestima od Igala do Kamenara neće ni ove sezone izostati fešte za furešte, uz ribu, vino, mediteranske delicije i muziku lokalnih bendova, koje postaju neizostavan dio turističke ponude. Sve bi trebalo da počne već krajem ove sedmice, odnosno u prvoj nedjelji ljeta, kažu Radiju Jadran u Turističkoj organizaciji.

Foto: Milan Dobrilović

Do 15. septembra u planu je 40 fešti u Mjesnim zajednicama duž obale. Za održavanje gastro-zabavnog programa Turistička organizacija Herceg Novi obezbijedila je 45 hiljada eura. Najavljuju bogat i raznovrstan program kako bi se svaka Mjesna zajednica predstavila kao dobar domaćin.

Picerija i restoran

– Predviđeni su nastupi brojnih izvođača koji su poklon turistima i mještanima. Učestvovaće hercegnovske klape Castel Nuovo, Stari kapetan i Lira, lokalni bendovi Exodusi, Jazz trio, Hight voltage, hor Haldana, Plesni klub Diano, Gradska muzika Herceg Novi sa mažoretkama i Mjesna muzika  Đenovići, KUD-ovi Sloga, Igalo i Ilija Kišić, zatim Dragoljub Đuričić sa Balkanskom lavinom. U planu je i izvođenje pozorišnih predstava na otvorenom – precizirali su u Turističkoj organizaciji.

Ipak, nijesu odgovorili na pitanje Radija Jadran koliko će mjesečno fešti biti održano u sklopu svake Mjesne zajednice, kao ni po kojim kriterijumima će novac biti raspodijeljen. Ranijih godina iz pojedinih Mjesnih zajednica su negodovali, tvrdeći da je novac dodjeljivan selektivno, pa su sredstva varirala u zavisnosti od Mjesnih zajednica, od 2 – 4 hiljade eura.

– Kako svi izvođači koji će učestvovati u programima imaju različite cijene nastupa, iznos opredijeljenog novca je podložan promjeni u slučaju da izvođači ne budu u mogućnosti da ispoštuju ugovorene termine, te se shodno izmjenama u programskom dijelu mijenja i visina troškova – objašnjavaju u Turističkoj organizaciji.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code