DVA ALBANSKA DRŽAVLJANINA UHAPŠENA U HERCEG NOVOM ZBOG KRIJUMČARENJE LJUDI

DVA ALBANSKA DRŽAVLJANINA UHAPŠENA U HERCEG NOVOM ZBOG KRIJUMČARENJE LJUDI

88
0
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a, Centra bezbjednosti Herceg Novi lišili su danas slobode Đ.D. (22) i K.K. (44), državljane Republike Albanije, zbog sumnje da su iz Albanije u Crnu Goru prokrijumčarili dva lica, takođe albanske državljane, u namjeri da ih dalje prokrijumčare kroz nekoliko zemalja do Italije kao krajnje destinacije.

 

Đ.D. i K.K. su juče, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, omogućili V.M. i K.B. nedozvoljen prelaz državne granice iz Albanije u Crnu Goru, u namjeri da ih dalje ilegalno takođe van graničnog prelaza prebace u Hrvatsku pa do Italije.

Picerija i restoran

Osumnjičeni Đ.D. i K.K. su, sumnja se, ove nezakonite radnje preduzimali iz koristoljublja, s obirom da su sa V.M. i K.B. dogovorili isplatu od 600 eura od čega su im ova lica dala pola navedenog iznosa po ulasku u Crnu Goru.

Službenici granične policije su ova četiri lica danas zatekli na lokaciji Stara karaula, gdje su, kako se sumnja, imala namjeru da ilegalno – van graničnog prelaza pređu granicu sa Hrvatskom.

Lica su potom predata službenicima CB Herceg Novi na dalje postupanje.

Osumnjičeni Đ.D. i K.K. su, uz krivičnu prijavu, privedeni zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi – navodi se u saopštenju policije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code