Dva đaka generacije, četiri lučonoše i 14 odlikaša maturske generacije OŠ “Ilija...

Dva đaka generacije, četiri lučonoše i 14 odlikaša maturske generacije OŠ “Ilija Kišić”

3
Podijeli

U OŠ “Ilija Kišić”na kraju školske 2017/18. deveti razred završilo je 46 učenika. U svečano ukrašenom centralnom holu škole danas je upriličena dodjela svjedočanstva, nagrada diploma.

Ova generacija je pokazala zrelost u ponašanju i na pravi način se odnosila prema nastavi, svojim profesorima i svojoj školi. Za đake generacije izabrani su Stefan Đurišić i Rajko Đilović, četiri učenika nosioci diplome „Luča“, Stefan Đurišić, Rajiko Đilović, Vasilije Radović i Feđa Đurović, dok je u generaciji 14 odličnih učenika, javlja novinarska sekcija ove škole.

Picerija i restoran

– Ovo je poseban dan za sve đake, vaše roditelje i svakako za sve nas u školi. Životnu i društvenu ulogu Osnovne škole naročito naglašava činjenica da je pohađaju mladi u životnom dobu najznačajnijem za razvoj čovjeka. U nju, na početku školovanja, ušli ste kao djeca, a na kraju Osnovne škole je napuštate i odlazite kroz dalji život kao momci, đevojke“- istakao je direktor škole Đorđije Radović, svečano pozdravljajući maturnate.

– Mladi ste i lijepi, puni života, mentalne snage i riješeni da hrabro zakoračite u život i dalje školovanje. Kad smijeh ozari lica, kad zjenice obasjaju svojim žarom vidike, vi kao generacija koja ovim činom stasava, šaljete sigurnu poruku da ćete, kao dobri momci i đevojke, krenuti sigurnom stazom mladalaštva i znanja, istakao je Radović.

Polumaturanti OŠ „Ilija Kišić“ svečano maturusko veče imali su 17. maja u Gradskoj kafani.

3 Komentari

  1. Kad sam bio u godinama kao ova djeca, sjecam se da sam mnogo mastao o buducnosti. Tacno sam znao sta sam zelio, ali splet zivotnih okolnosti me odveo u suprotnom smjeru. Zao mi je sto je tako. Pretpostavljam da je i u ovoj djeci toliko mastanja, a nisu jos ni svijesni koliko je tesko kad odrastes, pa shvatis da nista nije ispalo onako kako si ocekivao. Mogu samo da im kazem ono sto su i meni baka i deda govorili: ”Uzivajte u bezbriznosti!” Djeco draga, ne zurite da odrastete!

    10
    3
  2. Odlično.Konačno rastu zrele generacije za razliku od prethodnih koje su polupismene izašle iz osnovnih škola i uspjeli da završe najviše stepene fakulteta, opet polupismeni,a sad su na visokim stolicama.Bravo .

    5
    1

Ostavite komentar

*

code