Dva koncerta na Danima muzike

Dva koncerta na Danima muzike

609
0
Podijeli

Na 34. Danima muzike u Dvorani Prak večeras će nastupiti jedan od najuspješnijih harmonikaša svijeta, pobjednik najprestižnijih takmičenja širom planete, a sada profesor na čuvenoj ,,Gnjesin” Akademiji u Moskvi, Rus, Semjon Šmeljkov. Predstaviće se hercegnovskoj publici izođenjem djela Černija, Humela, Sen-Sansa, Šuberta i Kabalevskog.

U drugom dijelu koncerta nastupiće ukrajinska pijanistkinja Ksenija Vohmjanina i Martin Ng, bariton iz Singapura. Ksenija je diplomirala u klasi prof. Borisa Kraljevića na Nanjang Akademiji u Singapuru i u toj zemlji sa velikim uspjehom nastavila da gradi karijeru.
Proslavljeni singapurski bariton Martin Ng se školovao u Italiji gdje i dalje živi i radi redovno nastupajući u više zemalja Evrope i Azije.
Na repertoaru drugog dijela koncerta koji će biti održan u dvorani ,,Park” sa početkom u 21:30 h će se naći solo pjesme i arije Vivaldija, Volfa, Šuberta, Tostija, Donicetija, Sens-Sansa, Verdija, kao i Rahmanjinovljeva Elegija Op.3, br.1 i Humoreska Op.10, br 5 za klavir solo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar