DVA KONZORCIJUMA ZAINTERSOVANA ZA IZRADU NOVOG PUP-A OPŠTINE HEREG NOVI

DVA KONZORCIJUMA ZAINTERSOVANA ZA IZRADU NOVOG PUP-A OPŠTINE HEREG NOVI

86
0
Podijeli

Grad pod Orjenom još ima šansu da postane privlačan investicioni ambijent i istovremeno da vodi dobru urbanističku politiku čuvajući prostor, odnosno oplemenjujući ga principima održivog razvoja.

To nastoje da dokažu u Sekretarijatu za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, izradom novog PUP-a.
Najvažniji dokumet Prostorni urbanistički plan star je 27 godina i odavno ga je sustigao život. Posljednjih godina su u ovoj opštini tzv. tačkastim izmjenama u prostoru, u nedostatku planova, ispunjavane želje investitorima, koje često nijesu imale uporište u održivom razvoju.
No, u junu je rasapian tender za izradu novog PUP-a Opštine Herceg Novi. Opštinska komisja je otvorila dvije ponude: konzorcijuma koga čine tri planerske firme – Centar za arhitekturu i urbanizam Podgorica, Republički zavod za urbanizam i projektovanje i Vinsoft, kao i konzorcijuma koga čine Montenegro-projekt iz Podgorice i Montecep -dio stranog društva Kotor.
Predstoji posao ocjenjivanja i vrednovanja na osnovu čega će biti donijeto rješenje o najpovoljnijem ponuđaču.
– Obrađivač mora da bude referentna kuća i bićemo veoma rigorozni oko rokova izrade PUP-a. To je obiman dokument, ali insistiraćemo na maksimum 15 mjeseci. Osiguraćemo se i velikim penalima prema obrađivaču. Počinjemo da radimo i Detaljne urbanističke planove i da, pokrivamo opštinu – kazao je ranije Radiju Jadran, sekretar Kadić.
Opština je još 2009. donijela odluku o izradi PUP-a, ali do danas plan nije urađen, iako je zakonska obaveza bila da se usvoji do 2012. godine. Novi treba da odredi smjernice razvoja grada u narednih 20 godina.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code