DVA KOORDINACIONA TIJELA: ZA VIŠE KOMUNALNOG I TURISTIČKOG REDA

DVA KOORDINACIONA TIJELA: ZA VIŠE KOMUNALNOG I TURISTIČKOG REDA

88
0
Podijeli

U narednih deset dana biće institucionalizovan rad operativnog tijela za pripremu i praćenje sezone u Herceg Novom.

Odlukom predsjednika opštine biće formirana dva koordinaciona tijela, jedno za praćenje komunalnog reda u sezoni, koje će činiti predstavnici Opštine i komunalnih službi i preduzeća i drugo koje će se baviti turističkim temama i sinhronizacijom rada inspekcijskih službi, MUP-a, Doma zdravlja, Turističke organizacije i Opštine.
U Herceg Novi je 15. maja stigla ekipa od 8 inspektora i koordinatora Uprave za inspekcijske poslove koji će do 15. septembra, u uslovima povećanog obima prometa robe i usluga, zapošljavanja, sprovoditi pojačan nadzor. Pojačanu kontrolu već obavljaju dva insepektora za turizam, dva inspektora rada i po dva tržišna i zdravstveno-sanitarna inspektora. Smješteni su u Hotelu „Novi”u Igalu.
Opština će i ove godine zaključiti Ugovor o pojačanoj zdravstvenoj zaštiti u sezoni sa Domom zdravlja. Zdravstvena zaštita biće organizovana i na Luštici. Kao se čulo na operativnom sastanku za praćenje sezone predstvnici opštine razgovaraće sa ministrom zdravlja o službi Hitne pomoći, jer je njenim radom nezadovoljan veliki broj osiguranika.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code