Dva nova igrališta na Gomili i Toploj

Dva nova igrališta na Gomili i Toploj

15
Podijeli

Osim dječijeg igrališta na Toploj kod OŠ “Dašo Pavičić”, Herceg Novi će dobiti još dva – jedan na Gomili, a drugi takođe na Toploj, u Ulici Mića Vavića.

Igralište na Gomili planirano je na mjestu gdje su krajem prošle godine uklonjeni nelegalni objekti, potvrđuje nam potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević:

Picerija i restoran

– Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog radi idejno rješenje, da bi se na osnovu geodetskih podloga odredili tip i veličina igrališta. Ideja je da na ovom mjestu dobijemo novo, malo sporstko igralište sa mobilijarom i elementima za vježbanje na otvorenom – kaže Konjević.

Lokacija koja je planirana za igralište u Ulici Mića Vavića u vlasništvu je firme „Novi Prvoborac“. Stoga Opština čeka saglasnost kako bi mogla da krene sa poslom:

– Igralište će biti obezbijeđeno donacijom jedne hercegnovske firme – naveo je kratko Konjević, ne orecizirajući o kojoj je firmi riječ.

Inače, prošle sedmice potpisan je „trostrani“ ugovor za izgradnju terena na Toploj kod OŠ “Dašo Pavičić”, između škole, MZ Topla i Agencije.

– Ugovor je, nakon dorade potpisan pa ćemo ovih dana raspisati tender za izbor izvođača radova – dodao je Konjević.

Podsjetićemo da je Opština za ovo igralište obezbijedila 40 hiljada eura.

15 Komentari

 1. A recite jednom bravo imas podrsku Mica .Svaka cast na inicijativi.Potpuno sam druge politicke opcije ali ovo moraju podrzati svi normalni Novljani.EVO SVI TOPLJANI SVAKE OPCIJE PODRZAVAJU OVO.BRAVO MICA.

  26
  2
  • Kada grad vode dvojkaši umjesto odlikaša, onda se gradi teretana na otvorenom umjesto fakulteta. A i za koga?
   Ko da otvori fakultet?
   Što bi mladi ostajali u HN?
   Što bi drugi mladi dolazili u HN?

   (da se pogrešno ne razumijemo, nemam ništa protiv sporta, čak što više aktivnosti vanka, ali … )

   11
   4
  • Što se fakulteta tiče i nivoa obrazovanja koje se stiječe na njima, trebalo bi zatvoriti sve privatne fakultete. I bar trećinu fakultetskih jedinica na državnom univerzitetu. Jer, ovako i studenti i njihovi roditelji su izloženi besmislenom trošenju para i vremena.

   18
   1
 2. Nadamo se da je to igraliste za djecu, nikakve teretane na otvorenom! Jer to necemo dozvoliti! Znamo da su one najmanje sportske nazalost!

  11
  3
 3. Tereni, trotoari, sve nešto sitno… Ima li u taj Novi ikakvih bećih ulaganja…Tačno je da fale tereni, al fale i Hoteli… A narodu ne daju ni UT uslove da grade hotele… Užas… Nikad tamo života biti neće.kad če sledeće hapšenje za mito u opštini HN??? TO SU JEDINE VIJESTI IZ TE OPŠTINE KOJE ME RADUJU.

  15
  11
 4. “Lokacija koja je planirana za igralište u Ulici Mića Vavića u vlasništvu je firme „Novi Prvoborac“. Stoga Opština čeka saglasnost kako bi mogla da krene sa poslom:”

  Cekaj malo…

  Privatnik će dati donaciju za izgradnju igrališta na zemljištu koje je u vlasništvu druge privatne kompanije, koja će kad-tad, s tim zemljištem uraditi nešto drugo.

  Opet pitanje “ima li koga doma?”

  18
  9

Ostavite komentar

*

code