Dvije firme zainteresovane da saniraju trotoar u Igalu

Dvije firme zainteresovane da saniraju trotoar u Igalu

10
Podijeli

Za sanaciju trotoara od hotela Palmon Bay u Igalu do kraja Omladinskog parka zainteresovane su dvije kompanije koje su se javile na opštinski tender. Ponude su dostavili nikšićki Temko d.o.o. i Novi ING d.o.o. iz Herceg Novog, saznaje Radio Jadran.

Komisija za izbor najpovoljnijeg ponuđača trebalo bi da se sastane ponovo za desetak dana, kada će detaljno pregledati pristiglu dokumentaciju i ocijeniti njihovu validnost. Odluka o izboru, ukoliko ne bude bilo žalbi ponuđača, trebalo bi da bude donesna za 30 dana od dana javnog otvaranja ponuda. Procijenjena vrijednost radova je 95 hiljada eura.

Picerija i restoran

Projekat sanacije trotoara u glavnoj ulici kroz Igalo, od hotela Palmon Bay do nekadašnjeg restorana Galeb, završen je u avgustu ove godine. Opština je obezbijedila izradu projektne dokumentacije preko Agencije za izgradnju i razvoj, dok će lokalna Turistička organizacija finansirati izvođenje radova, iz dijela prihoda koji se prema zakonu odvaja za poboljšanje turističke infrastrukture, saopšteno je ranije iz lokalne uprave.

Planirana sanacija trotoara je uz samu saobraćajnicu, kojom je veoma visoka frekvencija pješaka,  jer ona predstavlja vezu između dvije faze Instituta „Dr Simo Milošević“ i povezuje velike smještajne kapacitete, Instituta, hotela „Palmon bay“ i „Lighthouse“ sa ostatkom naselja.

Sanacija će po projektu obuhvatiti novo betoniranje (podnu rasvjetu), kao i stubiće kojim bi se sprječavalo parkiranje vozila.

Rok za završetak posla je 75 dana od dana uvođenja izvođača u posao i uplate avansa, kaže se u pozivu. Garantni rok za izvedene radove i ugrađeni materijal je minimum dvije godine.

10 Komentari

 1. Ni jedna pa ni ova vlast nikako da pocne da radi od oktobra,novembra pa do marta dok je mrtva sezona nego ce i ovi pocet u aprilu pa do jula.Bilo je tesko napisat tender u septembru!

 2. Razmislja li iko ikada da ozbiljno uvede penale firmama koje kasne u zavrsetku radova pa makar i i jedan dan prekoracenja.To je svuda normalno ,jedino se kod nas tolerise maksimalno izgleda pa grad bude raskopan po cjelu zimu i proljece

  24
 3. Oce li biti plata u ovu nesrecnu opstinu ove nedjelje ili ovaj mjesec uopste ili JE ODLAZECA VLAST VEC SVE POKRALA I POTROSILA NA PUTOVANJA ! ! ! !

  12
  12
 4. Више аутомобила пређе преко Џоровог моста него испод института….хоће ли ико икада почети да рјешава проблем саобраћаја у Мз Зеленика-Кути

  23
  6

Ostavite komentar

*

code