Dvije godine poslije lokalnih izbora – Slobodan Radović Krušo: Neslaganje Izbora i...

Dvije godine poslije lokalnih izbora – Slobodan Radović Krušo: Neslaganje Izbora i lokalnog DPS-a prenaglašeno

6227
67
Podijeli

Šta nakon dvije godine od prijevremenih lokalnih izbora u Herceg Novom o koalicionom partnerstvu sa Izborom, predstojećoj rotaciji na čelnim funkcijama, ispunjenom i neostvarenim projektim iz obećanog programa, kaže predsjednik OO DPS-a Slobodan Radović Krušo?

images_slike_dogadjaji_2015_politika_jul_so_hn_080715_slobo– Prema koalicionom dogovoru DPS-Izbor  promjene nakon dvije godine vlasti podrazumjevaju da funkciju predsjednika Opštine preuzme DPS, a funkciju predsjednika SO Herceg Novi građanska grupa Izbor. U toku su konsultacije OO DPS Herceg Novi sa vrhom DPS-a oko kadrovskih rješenja u skladu sa koalicionim dogovorom – kaže nam Slobodan Radović Krušo.

Picerija i restoran

Na pitanje ko su kandidati DPS-a i moraju li dobiti podršku Izbora Radović odgovara da o kadrovskim rješenjima svaki koalicioni partner odlučuje samostalno, pri čemu postoji obaveza koalicionih partnera da biraju najstručniji i najsposobniji kadar za tu funkciju.

Kabinet i organizacija kabineta zavise od predsjednika Opštine, njegove procjene načina rada kabineta i njegovog odabira personalnih rješenja, kaže Radović ne precizirajući da li će u kabinetu ostati kadrovi Izbora ili će DPS dovesti svoje, kao i to šta će biti sa šest savjetnika predsjednice opštine.

S obzirom na ocjene da nova vlast u Novom nije uspjela mnogo da učini od obećanog Slobodan Radović Krušo podsjeća da je izborni program DPS-a  rađen za četvorogodišnji period i zasnovan na realnim pretpostavkama.

– Prve dvije godine vršenja vlasti najvećim dijelom su bile posvećene saniranju zatečenih problema i stvaranja uslova za realizaciju našeg izbornog programa. U takvom ambijentu procjena je da je značajni dio predviđenih aktivnosti urađen ili započet, a takođe postoje djelovi programa koje nijesmo uspjeli realizovati do sada. Program našeg koalicionog partnera je bio ambiciozniji, sa ciljevima sa kojima se mi u suštini slažemo, međutim, ti ciljevi se ne mogu ostvariti u tako kratkom periodu. Jer, podrazumjevaju prvo stvaranje uslova za realizaciju , kao što su nedostatak planske dokumentacije, neophodna finansijska sredstva, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i slično. Prema našoj procjeni najveći dio dnevno-operativnih poslova u nadležnosti je DPS-a, što je i prirodno imajući u vidu kapacitete koalicionih partnera – ističe Radović.

On priznaje da nije završen ključni infrastrukturni projekat, gradnja kanalizacionog kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izrada PUP-a:

– Poznato je da je to naslijeđeni projekat opterećen mnogim problemima. To je obaveza oba koaliciona partnera, pri čemu je Građanska grupa Izbor preuzela odgovornost za uspješan završetak projekta. Takođe jedan od naslijeđenih problema koji nijesmo uspjeli da riješimo je izrada PUP-a za opštinu Herceg Novi. Pored navedenih nezavršenih poslova u tu kategoriju možemo staviti do kraja nezavršenu reorganizaciju i racionalizaciju organa lokalne uprave – dodaje Radović.

Priča o neslaganju vrha Izbora i vrha lokalnog DPS-a je po njegovoj procjeni  prenaglašena, jer da je to tako koalicija ne bi funkcionisala prethodne dvije godine, smatra Radović.

– Vrijeme koje je pred nama podrazumjeva maksimalno angažovanje i rješavanje svih onih pitanja koja su od interesa za građane Herceg Novog. Stabilnost kolacije zavisi od međusobnog uvažavanja, poštovanja i odgovornog odnosa prema radu, nadasve razumnog dogovaranja, što je od interesa za oba koaliciona partnera i Herceg Novog u cijelini – zaključuje lider novskog DPS-a, Slobodan Radović Krušo.

67 Komentari

 1. govorimo šta opštinska vlast može objektivno da uradi kada je zakonodavna i izvršna vlast centralizovana,sa sjedištem u podgorici i cetinju centraliziovanna finansijska sredtva sada više nego ikada do sada pšočev od 1990.god kada je uvedena suštinski i formalno,a što je bilo zamišljeno radi racionalnosti i ekonomičnosti s obrzirim na veličinu,broj stanovnika i tržište crne gore,naše države.opština ne zamjerite ima veoma malo samostalnosti na žalost u odlucivanju i upravljanju resursima pa se svodi vulgarizujući na mjesnu zajednicu,a što naravno ne bi terbalo,već da biude stožer rada i upravljanja resursima,finansijski dosta samostalna s obzirom na to što se stvara ,prouizvodi koristi upravljau lokalnoj samoupravi,da li jedan gradonačelnik može ovo ispuniti,obećati da ,ali da li svoj program može realizovati pod ovakvim uslovima……
  0  0
 2. Gospodo, mlatite praznu slamu, nebitno ko, pravite greske kapitalne priride, angazujte mega eksperta svih vremena, angazujte Misela Ogurlica, sa par poteza rijesio bi vas svih nedoumica u i oko opstinske uprave.
  0  0
 3. BajBAj Dobronamjerno vas molimo da poštedite ovo malo mora ,zemlje i neba od vaše DPS ovske poltronske rasprodaje države i naše đedovine. Reko vam je Novi sa 10000 slobodnih glasova šta misli o vama i takvima koji su uništili Crnu Goru. Pravi ,čestiti Crnogorci se stide ovoga što su nam vaši idoli učinjeli od omladine i stanovništva uopšte. Da doktori i inžinjeri rade na rampama i po pekarama. Eno vam ga stranački filozof što je priznao čim se bavi i ko je …. Sve je rekao o vašoj organizaciji .Ajte polako
  0  0
 4. Moji dragi Novljani, nema za vas spasa, dok tako razmisljate svojom, a mozda i tudjom glavom. Tako bih volio da vam dodje Andrija na celo grada, pa cemo onda vidjeti dje ste.A tek ce onda DPS vidjeti dje je na prvim sledecim izborima. Slobo Kruso vam je iznio najveci br glasova na svojim ledjima, i vi to svi znate, htjeli to priznati ili ne. 2
  0  0
 5. DPS je najača partija u Crnoj Gori.U Novom DPS i Izbor vrše vlast i zato treba da sjednu da se dogovore radi interesa dobronamernih građana,a mislim da je takvih puno.Dosta više toga prepucavanja ko će biti gradonačalnik,personalno.
  Sad je red na DPS a on u svojim redovima ima divnih i sposobnih ljudi.
  Jedini čovjek koji ima ogromno iskustvo je gos.Dragan Janković.
  Ko god da dođe,iz DPS za gradonačelnika, biće dobro za ovaj grad.
  Za dvije godine imamo redovne lokalne izbore,penkala u ruke pa glasajmo!Svako ko bude vršio vlast u naredne dvije godine, odgovor kako je radio dobi će na sljedećim izborima.
  0  0
 6. Ma Koji Radman. Sve sto je radio do dada je naopako radio. Sve Su mu odluke pale na Upravnom sudu. Treba da odgovara za ucinjene greske. Nikakav pravnik.
  0  0
 7. o HN će se odlučivati u PG…Možda je tako i bolje kad vidim komentare “Novljana” koji podržavaju čovjeka koji za 4 godine nije riječ izustio o svom gradu u Skupštini…
  Zato, pamet u glavu – RADMAN ZA PREDSJEDNIKA !
  0  0
 8. Novi ima ogroman problem,nema predsjednika o kome neće biti komentara,a nekad narod nije ni znao ko je predsjednik,jer se nije selo bavilo politikom,nije bilo ovih tzv.botova,svak je radio svoj posao u kome se pronalazio i snalazio,a opštinski službenici su radili za platu ono što im je posao.Sve se preokrenulo,sad su najjači privatnici u Opštini najvažniji….a za narod niko ništa ne radi više.
  0  0
 9. Da Slobo ima podršku iz Podgorice i da ima jednog člana opzicije koji bi sa GS napravio novu petorku, ne bi čekao dogovor na Mokrinama u dec. 2016; no bi Duška odavno lansirao na drugu planetu. Slobo će u penziju Ima i godina i staža, nije ga zakačio novi zakon da sa 70 ide u penziju. Kupiće mu Milo sat kad se penzioniše
  0  0
 10. Novi Presjednik Opstine je Slobo kruso. Dusko kruso moze samo da place i kuka! On je proslost ovog grada! Slobo dobija podrsku iz Pg i ubacuje prvu rezervu (Gsavez) i jos dva odbornika iz opozicije.To vam je sve dogovoreno na Mokrinama ima mjesec dana… A sto se tice malog Radmana on se povlaci u miran politicki zivot i vraca se u Podgoricu da jos uci …
  0  0
 11. Pravi covjek za gradonačelnika!!!!! Dobar covjek, uspješan biznismen, Novljanin, voli svoj grad…… Sta reci više??? Naprijed Krušo!!!!11
  0  0
 12. Dušmani ,Andrija je budući gradonačelnik !! Naprijed Andrija , neki su imali priliku da budu u CG skupštini i da se bore i da barem kažu nešto za Novi , ali parlamentarac nije progovorio ama bas nijednu jedninu riječ ne samo za Novi nego sjedao tamo ko …. Zato Andrija naprijed !!
  0  0
 13. Koalicija dvojice Kruša je napravila haos u ovom gradu u svim segmentima. Obojica su vođeni isključivo ličnim interesima i niti jedan njihov korak, ni jedna odluka nije bila u korist građana ovog grada.
  Zato, bolje da se obojica pokriju ušima i da se povuku u mirne vode i da se više ne bave politikom, zarad svojih interesa. Bio bi to bolje za građane ovog grada!
  0  0
 14. Imate li u DPS koga sem Andrije i Sloba ako je vec tolika konfrontacija?
  Dajte opet neko mlado zensko, ali ovaj put pametno, ako moze. Ima li toga u DPSu?
  0  0
 15. Alo jadni ne bili.Pa bice kako tata kaze.Poslije dvije godine i nekoloko ptedsjednika Vajage,Nikse,Dragana,Natase,red je da neko dodje ko zna sve seme u opstini i u drzavi i ko zna s narodom i ko ce biti medju narodom,a ne nefodirljiba velicina.Ima valjda takvog u DPS-u.Dosta ste se svadjali zbog licnih sujeta.Sramota da grad zbog toga trpi.
  0  0
 16. Mjesto gradonacelnika je veoma nezahvalna uloga u danasnje vreme, posebno kada svoj posao ne obavljas samostalno. Poznavajuci gosp Sloba, prosto je nemoguca misija, da on slusa toliki broj “savjetnika” koliko ih sada sjedi oko kabineta gradonacelnika…
  0  0
 17. Dvije godine su kratak period da bi se ispravile greske nacinjene ovom gradu u posljednjih 15 godina. Napredak se vidi promjenom vlasti! Samo naprijed! DPs
  0  0
 18. narode sta je sa vama,SLOBO zna za sebe a ne za opstinu i narod i zar mislite da je ono sve njegovo,zar to niste dosad vidjeli ,ANDRIJA je prvo obrazovan covjek a i dobar covjek koji se trudi za ovaj grad ali nedaju ljudi oko njega koji gledaju samo svoj dzep.postenom covjeku nedaju da ide naprijed ,sam nemoze nista ,puna podrska Andriji Radmanu iako znam da mu nije lako sa ovim oko sebe.
  0  0
 19. Jedini logican izbor je slobo… Ostali nemaju sanse jer ne bi bilo prirodno da neko pored sloba bude gradonacelnik… Covjek iz naroda koji daje narodu sebe maksimalno.. A i poslednji lokalni izbori su pokazali sta novljani misle o slobu!
  0  0
 20. Nijesam ni za jednu politicku opciju ali… treba dati podrsku gospodinu Slobodanu Radovicu jer covjek je spreman da ozivi ovaj grad.Unazad nekoliko godina ovaj grad je potpuno bio utihnuo, treba podrzati sve ono pozitivno za ovaj grad sto se radi bez obzira od koje partije dolazilo. Ponavjam ne glasam ni za koga al Slobodanu svaka čast.
  0  0
 21. Ako mislite da gradonacelnik treba biti Radman, onda slobodno nek ostane Acimovicka, jer sve sto se uradilo i sto se nije uradilo je rezultat Dusko-Andrija koalicije. Andrija jeste pametan i sposoban, ali za sebe…..samo za sebe
  0  0
 22. Najkorektnije da Slobo kao noslilac liste koja je dobila najvise glasova na lokalnim izborima bude predsjednik opstine…sve ostalo je politikanstvo!
  0  0
 23. Da nam ovaj nas grad bude uredan i odrzavan kao Krusova plaza!!!On je krenuo od svojih vrata pa se nadamo da ce doci i na svacija vrlo skoro!!!
  0  0
 24. Ovi Krušolini su samo slika i prilika propasti jednog društva … Ko je sve sjedao u državnom parlamentu , nije ni čudo što nam se sve raspada .
  0  0
 25. Izbor ce ostati na pokusaju,obecanjima,losim i neiskusnim kadrovima.
  DPS ima kvalitetne i skolovane kadrove.
  Opozicija razdvojena, u borbi oko fotelja ako dobiju vlast.
  0  0
 26. Vreme je i bilo da se neko ozbiljno obrati javnosti, uostalom kao sto je svaki put kada to gosp. Radovic uradi… Jedini covek koji je iz naroda, koji pomaze narodu i uvek ce pomagati… jedini koji razume narod! Ne prosipa demagogiju vec prica i radi da ga narod razume… Zato slobo imas podrsku novljana!
  0  0
 27. A sta je to uradio u korist grada? I sta je to dao on gradu a da nije dobro zaradio na tome ,vjerovatno je to ovih 400m puta od 500 hiljada? Pa kako bi onda ,ne daj Boze ,radio kad bi gledao svoj interes? Presmijesno i zalosno. Covjek koji se u skupstini za rijec javlja iskljucivo kada za to ima interes ,direktno ili indirektno ,vezano za neke od poslova kojima se bavi. Daleko bilo da osjeti potrebu da digne rijec za neko drugo dobro od opsteg interesa. Veliki dobrotvor i patriota. Pa ne vole se grad i drzava sa rukom u njenom dzepu!
  0  0
 28. Logican izbor DPS-a za gradonacelnika je Andrija Radman…Izuzetno obrazovan ,veliki profesionalac i pravi predstavnik kakavog Herceg Nov zasluzuje!
  0  0
 29. Kao sto stoji u imenu ne volim politiku i nisam izlazio na izbore ali mi je sad zao zbog toga jer vidim da Slobodan Radovic radi na svemu da dovede ovaj grad do usijanja i treba ga podrzati stvarno se covjek trudi kao i cijela partija DPS-a zato bez suvisnih komentara svaka cast i samo naprijed …
  0  0
 30. Slobo,jedan od boljih biznismena ovoga grada,sto je pokazao svojim dosadasnjim radom. Bilo bi dobro da bas on preuzme kljuceve ovoga grada.
  0  0
 31. Konacno se zavrsise ove dvoje godine agonije… Sad ce DPS dokazati da smo ispravno postupili, kad smo im dali glas i pustili da probude ovaj grad. Podrska za Sloba
  0  0
 32. Kruso je broj jedan za ovaj grad,kao I sto je broj jedan za unistavanje ovih ulica dje njegovi kamioni nagrdise…u Zelenici stohi znak za 5tona,ali za kamione ovog gospodina ne vaze…TOLIKO O TOME,KOLIKO JE I ON DOBAR ZA OVAJ GRAD(nadam se da I ovu objavu necete iskulirati)
  0  0
 33. Moji novljani, pokazalo se da su sva ona obecanja Izbora u zimu 2014, ostala samo obecanja u koje su gradjani slijepo vjerovali, a cini mi se i razuvjerili se u ove dvije godine za koje ista ta grupa gradjana nije uradila maltene NISTA!
  Dvije godine je kratak period i smatram da ce DPS kada preuzme lokalnu upravu imati pune ruke posla, ali uraditi bilo sta je bolje nego sjedati u fotelji sa 6 savjetnika od kojih ucinka nema!

  Nadam se da ce ovim gradom upravljati onaj koji se istinski zalaze za njega a to je gospodin Slobo! Treba nam stabilna vlast, zelimo da se Herceg Novom da neki novi sjaj, nova radna mijesta i mladost koja ce ta mijesta popunjavati, a ne da nam omladina bjezi jer perspektive nema! Za nase bolje sjutra, podrzavam gospodina Radovica i njegovu partiju!
  0  0
 34. Jedi covjek koji od prvog dana radi u korist novoga… jedini koji e trazi nikakav interes vec daje i davace narodu i gradu! Ako je svoju firmu podigao na ovakav nivo u ovakvom vremenu onda moze i novi jos visocije… prije svega iskreni odgovori za razliku od koalicionog partnera koji samo prica o mega projektima koji nemaju apsolutno nikakvu sansu za realizacijom vec licni interes pojedinaca… u svakom slucaju slobo je jedina osoba koja zasluzuje fotelju gradonacelnika!
  0  0
 35. Jedini čovjek koji se uvijek ponašao kao pravi domaćin i koji je svojim nastupima odavao sigurnost i osobu kojoj se mora i treba vjerovati jer je uvijek svoja obećanja isunjavao. Slobodan Radović Krušo. Problem je što u ovom gradu ima ljudi koji nikad nisu ništa uradili i koji nijedno obećanje nisu ispunili a sjede u foteljama. Slobo, mladi su uz Vas
  0  0
 36. Ozbiljan covjek, biznismen… Rezultat iz 2014 dovoljno govori koliko novljani stoje iza ovog covjeka! Najbolji rezultat za 25 godina u hn jasan je pokazatelj za to sto novljani misle o slobu…
  0  0
 37. Slobo je trebalo davno ovo sve da preuzme. Uzas je sto su pustili amaterima da drze grad i nipodastavaju dps i sve nas koji smo ga glasali prije dvije godine.
  0  0
 38. Ocigledno da DPS i gospodin Radovic pokazuju politicku stabilnost i ozbiljnost za razliku od Izbora koji radi ad hock sve. Slobo imas podrsku novljana kao i prije 2 godine! Jedini covjek koji nikada nije iznevjerio i zaboravio novljane! Veliki humanista i covjek! Idealna persona za funkciju gradonacelnika…
  0  0
 39. Ako je iko zasluzio tu fotelju gospodin Radovic je… svojim radom kako privatno tako i za grad i drzavu… Nadam se da ce on preuzeti kljuceve grada… dosta je bilo nerada vrijeme je da neko digne ovaj grad na visi nivo a ako to neko moze onda je to Slobo…
  0  0
 40. Hoce li Acimovicka i Radman dobiti otpremnine za nerad u ove dvije godine ? Kao sto je dobila neka tamo gospodja za tri mjeseca 9 hiljada .
  0  0
 41. Bitno je da se fotelje sacuvaju . Jedno podsjecanje , Slobo Radovic u skupstini crne gore za godinu dana nije progovorio ni 1sec niti se zalozio za gradjane HN ni u jednom trenutku nego samo izvrsavao naredbe iz vrha DPS(podizao ruku kad treba). toliko o njemu.
  0  0

Ostavite komentar

*

code