Dvije plate radnicima Bolnice Meljine iduće sedmice

Dvije plate radnicima Bolnice Meljine iduće sedmice

3325
6
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_bolnica_MeljineRačun PZU Bolnice Meljine je odblokiran, pa bi dio od 4 zaostale plate zaposlenima trebalo da bude isplaćen naredne sedmice, potvrdila je za Radio Jadran izvršna direktorica dr Olivera Elez.

– To konkretno znači da sada možemo da funkcionišemo, da nabavljamo to što nam je potrebno i da isplatimo plate. Zahtjev prema Fondu za isplatu naše fakture upućen je prije par dana i očekujemo tokom sljedeće nedjelje isplatu kako bismo mogli da podijelimo zarade. Radimo na tome da to budu dvije zarade, a da li će tako i biti, to u ovom trenutku ne mogu da vam kažem, navela je Elez.

Picerija i restoran

Ona nije mogla da precizira ni o kom je iznosu tačno riječ, jer ne zna da li će moći zarade da isplate sa doprinosima ili ne.

images_slike_dogadjaji_2015_hronika_jun_horizin_elez – Sljedeće nedjelje ćemo to dogovarati sa Fondom i zato sada ne bih željela da iznosim bilo kakve cifre, jer to se onda provlači kroz medije, a na kraju bude nešto sasvim drugo, istakla je ona.

Račun bolnice Meljine blokirala je Opština Herceg Novi početkom mjeseca zbog duga za porez na nepokretnosti za prethodne tri godine u visini od preko 150 hiljada eura. Nakon te odluke, odbornici lokalnog parlamenta na sjednici 18. jula bili su jednoglasni da se iz sredstava stalne budžetske rezerve, opredijeli jednokratna pomoć zaposlenima u PZU Meljine u iznosu od 25.000 eura.

Prijedlogom odluke na vanrednoj sjednici održanoj u ponedjeljak, utvrđena je dinamika izmirenja duga tako da se on isplati u 18 mjesečnih rata u iznosima od po 8.650,62 eura, a prva rata dospijeva u roku od 30 dana od potpisivanja Ugovora.

6 Komentari

  1. Ne lupajte,ovo će im se platiti,dolazio je Duško,to je njemu sitno,ali ubuduće će se neke stvari promijeniti u radu i odnosu prema njemu.Nije to državno pa da sindikat i neradnici dižu galamu po navici.Sad tišina,ne sramotite ljekare koji zaslužuju poštovanje.
    0    0
  2. Zasto da im placate, kad su navikli da rade bez plate, iz cega se moze zakljuciti da svi imaju drugi izvor finansiranja ili imaju novac u steku. 120 dana radis besplatno, a nista ne preduzimas, pa to je sjajno ?
    0    0

Ostavite komentar

*

code