Dvije premijerne koreografije na godišnjem koncertu KUD-a Igalo

Dvije premijerne koreografije na godišnjem koncertu KUD-a Igalo

1680
0
Podijeli

Tradicionalni godišnji koncet kulturno-umjetničkog društva Igalo najavljen je za sjutra u Dvorani Park. Publici će se predstaviti sa 9 koreografija, od toga dvije će izvesti premijerno, kazala nam je direktorica ovog društva, Zorica Gavrilović.

– Kao i svake godine, premijerno ćemo izvesti nove koreografije. Ove godine djeca su pripemila “Bunjevku” i “Čardaš”. “Čardaš” je postavio i pripremio koreograf prof. Predrag Šušić – kazala je  Gavrilović.

Picerija i restoran

KUD Igalo će na godišnjem koncertu nastupiti sa srednjim i mlađim ansamblom. Pored premijernih, na programu će biti i igre iz Crne Gore, Boke i Srbije.

I ovoga puta koncert će imati humanitarni karakter. Prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen za liječenje mlade majke, Sanje Kovač, koja boluje od Hočkinove bolesti. Pored toga, na ulazu u salu biće postavljena i kutija za prikupljanje donacija.

U KUD Igalo očekuju dobru posjetu, u nadi da Novljani nisu izgubili volju da posjećuju koncerte kulturno-umjetničkih društava. Ipak, desilo se i jedno vandalsko ponašanje.

– Iako smo plakate lijepili tačno na mjestima određenim za to, jutros su svi pocjepani. Nadam se, ipak, da će ljudi doći da vide šta radi naša omladina i igaljska djeca – kazala je Gavrilovićka.

U narednom periodu KUD Igalo imaće nekoliko manjih nastupa, a glavni događaj biće IV Međunarodni festival folklora, koji će se održati od 25. do 28. maja u Herceg Novom, a za koji uveliko teku pripreme.

– Prošle godine imali smo skoro 250 učesnika iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Srbije, Crne Gore. Naša očekivanja su da ćemo ove godine imati još više društava iz regiona i inostranstva. To je svojevrsna promocija grada i našeg turizma i to baš u periodu predsezone – navodi Gavrilovićka.

KUD Igalo djeluje njegujući folklornu igru i pjesmu od 1986. godine. Za trideset godina kroz društvo je prošlo više hiljada mladih. Osim što je dobitnik Oktobarske nagrade Herceg Novog, društvo je posljednjih godina dobitnik brojnih nagrada na festivalima. Izdvaja se nagrada za najljepši kostim, sa festivala u Grčkoj, gdje su nastupili sa koreografijama Crna Gora i Boka.

Početak tradicionalnog godišnjeg koncerta zakazan je za sjutra u 19 časova, a cijena ulaznice je 2 eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code