DVORANA PARK: ČETIRI ODLIČNE PREDSTAVE – SPEKTAKL, HUMOR, SATIRA

DVORANA PARK: ČETIRI ODLIČNE PREDSTAVE – SPEKTAKL, HUMOR, SATIRA

174
0
Podijeli

Do kraja maja u Herceg Novom biće odigrano nekoliko hit predstava za koje će se, prema onome što se o njima već zna, tražiti karta više.

Već sjutra u dvorani Park gostuje teatar “Hand made” iz Sankt-Peterburga, koje se bavi jedinstvenim žanrom priznatog umjetnika Rusije, Andreja Knjazikova.
To je jedini glumački kolektiv u svijetu koji stvara cjelovečernji spektakl izražavajući se samo rukama. Obišli su 21 zemlju svijeta, a u Rusiji su postali poznati poslije učešća u šou “Minut slave”. Teatar je učestvovao u otvaranju Venecijanskog festivala 2010. godine i bio među učesnicima kulturne olimpijade koja je pratila Olimpijske igre u Sočiju.
U 2012. godini postigli su velike uspjehe na festivalima u Velikoj Britaniji, Holandiji, Italiji, Francuskoj, Španiji, Finskoj, Poljskoj i Bugarskoj, gdje teatar osvaja priznanja i visoke ocjene. U sezoni 2013/2014 “Hand Made” ima turneje u SAD, Japanu, Koreji, Srbiji i Njemačkoj.
Cijena ulaznice je 10 eura, a početak predstave je u 19 časova.
Dan kasnije, 12. maja, treba da stigne nadaleko čuvena Sarajevska audicija. Legendarna predstava koja se prvi put pojavila 1985. godine, vraća se u Crnu Goru, a jedan od od idejnih tvoraca Audicije, koju je tada pogledalo više od milion gledalaca, bio je Željko Ninčić, koji se u ovoj predstavi pojavljuje i kao glumac. U narednom periodu uslijediće adaptacije ove predstave, Nova Audicija (1990) i Najnovija audicija (1998) koja je izvođena preko hiljadu puta, pri tom okupivši preko pola miliona gledalaca.
Sada, u Audiciji 4, autor je napravio spoj starog i novog, pa je pored starih likova i njihovih nezaboravnih scena, prateći duh vremena u kojem živimo, uključio i nove likove. Tu su prvi put Crnogorac, Vuk Medojević, zvani Lisica, Radojka Janša (Srpkinja iz Babušnice udata u Sloveniji), Asfaltina Kurajbegović (tek izašla iz zatvora) i Džemsudin Šimširpašić iz sarajevske čaršije, koji živi na raskršću ulica Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice.
U srijedu će se pred novskom publikom predstaviti Jelica Sretenović i Katarina Žutić u komadu Svlačenje, po tekstu i u režiji Mirjane Bobić Mojsilović.
Riječ je o savremenoj komediji, čija se radnja događa u jednom modnom salonu. Sredovječna žena dolazi kod poznate modne stilistkinje – na preobražaj imidža, kako bi je stilistkinja učinila mlađom, privlačnijom i modernijom za njenog muža, koji je takođe žrtva terora mladosti, vitkosti, fizičkog izgleda i trke za uspjehom. Komad se bavi i brakom, istinama, lažima i opštim mjestima naše stvarnosti. U ovoj komediji naših naravi, podsmjehu se izlažu i mnogi savremeni koncepti “modernosti”, ali se takođe odvija i jedna drama između dvije žene, koje se prvi put sreću. Ovdje se radi o oblačenju, presvlačenju i svlačenju, u bukvalnom ali i u prenosnom smislu. Ko će biti obučen, ko svučen, a ko presvučen, ostaje publici da odluči.
Početak predstave je u 20 časova.
Monodrama “Zlatni lančić” od bižuterije u kojoj igra Andrija Milošević, na programu je u Herceg Novom 26. maja. Tekst je napisao Miodrag Mijo Karadžić, producent Milutin Bata Karadžić, a produkacija FaVI 2015. godine.
Premijera ove stend up komedije bila je 11. marta u beogradskom Domu sindikata, a dva lika koje igra Andrija Milošević, Kostadin i Zlatana, priuštiće publici salve smijeha.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code