Dvorana Park poslije tri decenije sa upotrebnom dozvolom, grijanjem….

Dvorana Park poslije tri decenije sa upotrebnom dozvolom, grijanjem….

1828
4
Podijeli

Da JUK Herceg fest uz podgorički i tivatski Kulturni centar postaje vodeći u Crnoj Gori govore sve analize, a zašto je to tako dovoljno je nabrojati smo dio ulaganja i programa iz posljednje godine. Zvuči gotovo nevjerovatno, kao kada bi se apartman izdavao bez vode, ali Dvorana Park je nakon tri decenije dobila upotrebno dozvolu, grijanje i tehnički počela da se oprema kako bi postala reprezentativno zdanje.

stevan-koprivica-press-2211Kako je kazao direktor Herceg festa Stvena Koprivica na pressu time je Dvorana uvedena u legalne tokove rada.

Picerija i restoran

–      Obnovljena je scenska tehnika, nabavljena nova audio statična i mobilna oprema, a obnovljen je i svjetlosni park. Osim toga, izavršen je projekat za izgradnju višenamjenske „Sale za u špag“  u nekadašnjim prostorijama televizije. Riječ je o mini sali sa pratećim sadržajima koja podrazumijeva 64 mjesta, kancelarijski prostor po boks principu. Ona će moći da ispuni više namjena, od bioskopa do sadržaja manje forme – istakao je Koprivica.

Ipak, krov još prokišnjava. Koprivica je izdvojio i to da je Herceg fest pokrenuo i svoju video produkciju koja bilježi sve događaje iz njihove produkcije ali i šire, pa su u tom kontekstu uspostavili  dobru saradnju sa TVCG, TV Prva, TV Pink, RTS i RTV Vojvodina.

Herceg Fest je aktivirao i tvrđave, koje su za posjetioce bile otvorene od 1. maja do 1. novembra i to u dvije smjene četvoročlane posade, koje su bile na raspolaganju turistima. Tvrđava Kanli kula, zahvaljujući interventnim sredstvima lokalne uprave u visini 24.000 eura dovedena u elementarnu funkciju, ali za veće zahvate u potpunu sanaciju biti neophodna pomoć države, a da na revalorizaciji Španjole radi NVO sektor u saradnji sa resornim ministarstvom.

Donji sprat Doma kulture u Bijeloj, nakon renoviranja prostora, biće na raspolaganju Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, dok će za gornji, koji je opasan po život i devastiran, biti potrebna podrška lokalne uprave.

Kada je riječ o Kući Iva Andrića, naglasio je, da je Herceg Fest, uspio dekapitacijom riješti problem vode u temeljima kuće, izbacio iz nje „sve sadržaje neprimjerene mehane“, a da će o budućuoj namjeni Kuće, u kojoj će svakako biti mjesta za pisce, odlučiti Sekretarijat za kulturu i Savjet za kulturu grada.

Za programe u kulturi obezbijeđerna su sredstva iz opštinske kase  u iznosu 300.000 eura u koja se moraju uklopiti Praznik mimoze, HAPS, Dani muzike, Montenegro film festival, Gitar art, Džez festival, Hercegnovski strip festival, dakle kompletna godišnja produkcija Herceg festa.

Herceg Fest je, pored toga, organizovao i sesiju razgovora Drugačiji, Novski talas, likovni video konkurs Grad i ja i pozorišnu predstava „Adam i Eva“ koja je pobrala brojne nagrade na renomiran festivalima regiona. Spektakularan događaj je i zložba radova Pabla Pikasa koju je za mjesec posjetilo 4.000 posjetilaca, iz  Herceg Novog, ali i gotovo svih gradova Crne Gore i susjednog Trebinja i Dubrovnika.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code