Dvorana Park poslije više decenija dobila funkcionalno i održivo grijanje

Dvorana Park poslije više decenija dobila funkcionalno i održivo grijanje

1850
4
Podijeli

dvorana-park-16Tokom ove zimske sezone brojnu publiku u hercegnovskoj dvorani Park dočekaće topla sala. Rekonstrukcija je završena i dvorana je nakon više decenija dobila novi, funkcionalan i održiv sistem grijanja.

Posao je inicirala i vodila Javna ustanova kulture “Herceg Fest“ koja gazduje dvoranom, u saradnji sa lokalnom samoupravom. Opština Herceg Novi je, po raspisanom tenderu, za izvođača radova na rekonstrukciji sistema grijanja izabrala “M-energo inženjering – Podgorica”.

Picerija i restoran

Radovi su izvršeni u zakonom predviđenom roku, te je 15. oktobra izvršena prva toplotna proba sa zadovoljavajućim učinkom.

dvorana-park-grijanjePrvobitni sistem grijanja u dvorani Park bio je uslovljen neodrživom potrošnjom električne energije, tako da je bio praktično neupotrebljiv. Pored toga, višedecenijska nebriga o postrojenjima devastirala je postojeće instalacije. Novi sistem grijanja na pelet je ekološki primjeren i ekonomski održiv.

Slijedi nekoliko grijnih proba u hladnijem periodu, ali je sigurno da će sistem obezbijediti ugodnu temperaturu u cijeloj dvorani tokom brojnih planiranih programa.

 

4 Komentari

  1. Bravo za ljude koji su to završili. Što čovjek da kaže kad pomisli koliko se raznih stručnjaka izređalo u toj instituciji da im na pamet nije palo da srede grijanje.
    0    0
  2. Bravo,tako se to radi gdje su pravi ljudi na pravom mjestu.Polako ali sigurno dvorana počinje da liči na pravo mjeseto kulture.Bez sumnje da sve to bude tako zaslužan je čovjek koji je na čelu ove ustanove,Stevan Koprivica.
    0    0

Ostavite komentar

*

code