Džez fuzija Danila Ree u dvorani Park

Džez fuzija Danila Ree u dvorani Park

0
Podijeli

Koncert renomiranog italijanskog džez muzičara Danila Ree, povodom šezdesetogodišnjice potpisivanja Rimskih sporazuma kojima je osnovana Evropska unija, biće upriličen večeras u 19 časova, u dvorani Park.

Danilo Rea, jedan od italijanskih vodećih džez pijanista, školovao se na muzičkoj akademiji “Santa Cecilia” u Rimu. Među muzičarima sa kojima je sarađivao, kako na koncertima tako i na studijskim snimanjima, su i Chet Baker, Lee Konitz, Steve Grossman, Bob Berg, Michael Breker, Billy Cobam, Aldo Romano, Dave Liberman, Joe Lovano i drugi. Posebno je plodna njegova saradnja sa poznatim italijanskim pop muzičarima: Mina, Pino Daniele Claudio Baglioni, Fiorella Mannoia, Gino Paoli i drugi. Njegov trio DOCTOR 3 je već godinama jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih na italijanskoj muzičkoj sceni. Posvećen je i podučavanju džeza i improvizacije.

Picerija i restoran

Muzički dodir Danila Ree je kao zlatna nit koja povezuje različite žanrove dajući im prepoznatljiv pečat. Njegov muzički dar navodi ga da svoju tehničku i umjetničku ekspertizu provjerava u kontekstima koji nijesu ukorijenjeni u džezu. Tako se i približio svijetu opere, interpretirajući na jedinstven način teme sa operske scene. Ideja stapanja opere i džeza došla je kao prirodna posljedica njegove fascinacije klasičnom formom. Zahvaljujući njegovoj inovativnoj prirodi, počeo je da eksperimentiše i improvizuje sa operskim melodijama iz Pučinijevih, Verdijevih, Maskanjijevih, Bizeovih i opera drugih stvaralaca, ističući u prvi plan njihovo bogatstvo koje privlači i današnje slušaoce.

Pokrovitelji ovog programa su Ministarstvo evropskih integracija, Ambasada Italije i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori.

Ulaznice za koncert po cijeni od 3 eura se mogu kupiti danas na blagajni Dvorane Park, od 9 do 12 i od 17 do 19 sati. Broj telefona za rezervacije: 068 851 031

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code