EKO AKCIJE: ČIŠĆENJE TVRĐAVE ŠPANJOLA I TIVATSKE ŽUPE

EKO AKCIJE: ČIŠĆENJE TVRĐAVE ŠPANJOLA I TIVATSKE ŽUPE

150
0
Podijeli

NVO Ruski kulturni centar Sava Vladislavić sjutra od 11 časova organizovaće čišćenje tvrđave Španjola, uz pomoć Novljana koji su njihovi česti posjetioci.

Otkako je ova NVO osnovana ovo je prvo zajedničko djelovanje s mještanima.
– Proljeće je i mislimo da je vrijeme da se krene sa ovakvim akcijama koje su za dobrobiti čitavog grada – priča za Radio Jadran, predsjednik NVO, Roman Čerevatenko.
Svi zaintersovani animirani su preko FB stranica i u Ruskom kulturnom centru su za sada zadovoljni odzivom. U čišćenju i uređenju će im pomoći i radnici gradske „Čistoće”.
– Mnogo je mjesta u Herceg Novom, koja zaslužuju da budu sređena i očišćena kako bi gosti, koje očekujemo u narednim danima, imali prilike da vide ljepote koje imamo – kaže Čerevatenko i napominje da će biti još ovakvih akcija.
Tvrđavom Španjola, koja je uknjižena na opštinu, gazduje JUK Herceg fest. Do sada su u njenom povremnom „umivanju” učestvovale i druge hercegnovske NVO. Krajem prošle godine iz JUK Herceg fest najavili su ozbiljnu valorizaciju čitavog prostora. U planu je da se očiste staze, da se zelenilo koje okružuje i dodiruje Španjolu ukloni, da se otvori južni ulaz i da se plato pod nadstrešnicom pretvori u scenu koja bi bila pogodna za neke od kulturno zabavnih manifestacija – rekli su tada našem radiju iz Herceg festa.
Sjutra će u 9.30 u okviru obilježavanja mjeseca planete Zemlje, biti oragnizovana akcija čišćenja na lokalitetu Župa. Organizatori su iz tivatske opštine, kao i Zelenog tima u saradnji sa HTP „Mimoza”, JP „Komunalno” Tivat, Turističkom organizacijom Tivta, OŠ „Drago Milović”, SMŠ „Mladost”, JPU „Bambi”, d.o.o. „Aquacom Montenegro” i drugih institucija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code