EKOLOZI BOKE ČISTE SAVINU

EKOLOZI BOKE ČISTE SAVINU

156
0
Podijeli

NVO Ekološko društvo Boke kotorske organizuje sjutra radnu akciju u Savinskoj dubravi, kao nastavak akcije koja je održana jesenas.

Planirano je čišćenje na potezu od uređenog dijela kod spomenika Vladici Gerasimu Petranoviću (gdje su kamene klupe) i kroz šumu lovora, uzbrdo.
Ovo je dio nekadašnjih šetnih staza koje je uredio vladika, Gerasim Petranović, na kome se raspoznaju stare kamene podzide i ostaci ivičnjaka kamenih staza, podsjećaju ekolozi.
Javno preduzeće Stambeno komunalno pomoći će akciju, koja je najvljena sjutra od 9 sati do podna. Zborno mjesto je plato pored spomenika vladike Gerasima, zapadno od ulaza u manastirsku portu.
S obzirom da se vladika Gerasim, zaljubljenik u Savinsku dubravu i njen prvi brižnik, upokojio 18 aprila, predviđeno je i održavanje pomena u velikoj crkvi Uspenja – rekla je u ime organizatora NVO Ekološko društvo Boke kotorske, Olivera Doklestić.
Podsjećamo da je nacrt studije zaštite Savinske dubrave, kojeg je uradila Agencija za zašititu životne sredine, osnov za izradu Urbanističkog projekta za ovaj dio Herceg Novog. Njime će biti strogo zabranjena svaka gradnja u zaštićenom dijelu Savinske park šume, o čemu je zaključak donesen na javnoj raspravi, početkom februara.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code