EKOLOZI ČISTILI SAVISKU PARK ŠUMU I GAZDINSTVO MANASTIRA SAVINA

EKOLOZI ČISTILI SAVISKU PARK ŠUMU I GAZDINSTVO MANASTIRA SAVINA

214
0
Podijeli

savinska dubrava ciscenje 1Lijepo vrijeme poslužilo je ekolozima Boke Kotorske NVO Koraci – Step i radnicima JP stambeno – komunalno u akciji čišćenja u park šumi Savina. Akcija je izvedena zapadno od porte manastira Savina, gdje je spomenik arhimandritu Gerasimu Petranoviću, sa klupama i stolovima, kao i na dijelu padine pokrivene šumom lovora, jasena i bresta, gdje su stare, ali, prije akcije, potpuno nevidljive, pješačke staze. – Jednodnevnom akcijom uklonjena su sasušena i pala stabla, sakupljeno granje, rasčišćene šetne staze, sakupljen otpad i rasčišćen i deponovan kamen.Uz šetne staze, koje su nekada bile urađene u kamenu, sa pragovima i ivičnjacima, otrkiveni i pižuli za sjedanje, zdenac, koji se puni vodom u vrijeme kiša.
savinska dubrava ciscenje 2Riječ je o stazama i nekada pravoj parkovskoj površini za čiju gradnju je bio inicijator arhimandrit savinski Gerasim Petranović – nagalašava predsjendica Ekološkog društva Boke, Olivera Doklestić.
Javno stambeno preduzeće uključenjem svojih ljudi sa kosačicama i motornim pilama, odvoženjem sakupljenog zelenog otpada na gradsku deponiju, dalo je značajan doprinos akciji.
– Ova akcija u savinskoj park šumi, u kojoj su građani poklonili svoje vrijeme i entuzijazam manastiru, gradu, djeci, čitavoj društvenoj zajednici, tek je jedna u nizu aktivnosti manastira Savina na uređenju njihovog gazdinstva, pristupnih puteva, šumskih areala – navodi Doklestićka.
U zavisnosti od vremenskih prilika iz NVO sektora najavljuju nastavak akcija u Savinskoj dubravi.savinska dubrava ciscenje 3

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code