Ekskluzivno: Regionalni vodovod finansira spajanje Herceg Novog na regionalni sistem

Ekskluzivno: Regionalni vodovod finansira spajanje Herceg Novog na regionalni sistem

2279
9
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_juzna_strana_anNakon sprovedene tenderske procedure dobijen je revidovan glavni projekat za spajanje opštine Herceg Novi na regionalni sistem vodosnabdijevanja, potvrdio je za Radio Jadran,  direktor JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Goran Jevrić. Stoga će povodom početka realizacije I faze ovog projekta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u petak biti potpisan ugovor sa izvođačem radova. Osim Jevrića, prisustvovaće  i ministar Branimir Gvozdenović, kao i predstavnici Opštine Herceg Novi i kompanije Azmont.

Proces spajanja na regionalni sistem vodosnabdijevanja biće sproveden u dvije faze. U I fazi radiće se rekonstrukcija starog cjevovoda na području tivatske opštine, u dužini od 720 m. Za nju je Regionalni vodovod obezbijedio novac iz sopstvenih sredstava, budući da nijesu uspjeli da se dogovore sa kompanijom Azmont oko plaćanja naknade za izgradnju regionalnog vodovoda, pojasnio nam je Jevrić:

Picerija i restoran

“Dobijanjem avansnih sredstava bili bismo u prilici da raspišemo tender za izvođenje radova. Na žalost, u kompaniji Azmont još nijesu donijeli takvu odluku, iako o tome razgovaramo duže vremena. U našem preduzeću ne postoje otvorena pitanja i nema razloga da se ne poptiše aneks ugovora i definiše poslovni aranžman. Obezbijedili smo novac iz sopstvenih sredstava, 300 hiljada eura i raspisali smo tender za sanaciju 720 m starog  tivatskog cjevovoda. To je I faza za spajanje Herceg Novog na regionalni vodovod”, naveo je Jevrić.

Kada će konkretno Herceg Novi biti spojen na regionalni vodovod u ovom trenutku ne može se precizirati, ali je sigurno da to neće biti u ovoj godini, iako je tako u više navrata bilo najaljivano:

images_slike_licnosti_goran_jevric               “Kad se završi tenderska procedura za građevinske radove je potrebno 5-6 mjeseci, a koliko će trajati tenderska procedura, na što Regionalni vodovod ne može da utiče, ne može se tačno garantovati kada će ona biti okončana. Kad se potpiše ugovor sa kompanijom koja je pobijedila na tenderu, njoj će biti neophodno 5-6 mjeseci da izgradi cjevovod”, objasnio je  Jevrić.

Postavljanje nova 3 km cjevovoda na potezu od Tivta do ulaza u Boku, gdje on nedostaje predstvlja  II fazu projekta spajanja Herceg Novog na regionalni cjevovod. Regionalni vodovod ima oko 10 km cjevovoda koji je građen 80-ih godina, tako da, prema riječima Jevrića, istog trenutka kad se postave nedostajuća 3 km, Opština Herceg Novi biće praktično spojena.

Regionalni vodovod je do sada sve svoje aktivnosti sproveo u rokovima koji su omogućavali da se Herceg Novi do juna 2016. spoji na regionalni sistem. Međutim, kako nije potpisan aneks ugovora sa kompanijom Azmont, tender za izvođenje radova nije mogao biti raspisan, pojašnjava naš sagovornik:

–      Po Zakonu, tender se ne može raspisati dok se ne obezbijede sredstva za finansiranje. Zbog toga je projekat podijeljen u dvije faze – za prvu će ugovor biti potpisan u petak. Nakon potpisivanja ugovora, očekujemo da će se riješiti svi “problemi” oko donošenja odluke za raspisivanje tendera za izvođenje radova – zaključio je Jevrić.

 

9 Komentari

 1. MA KO NAMA NEŠTO DŽBA DAJE,KOJI REG. VODOVOD,PA ONI OD GRAĐEINSKIH DOZVOLA UZIMAJU PRAVO BOGASTO.VRATIMO SE NEKOLIKO GOD.UNAZAD PA TO POMNOŽIMO SA CIFROM KOJA SE UPLAĆUJE,PA ĆE TE VIDJETI KO FINANSIRA VODOVOD.
  0  0
 2. Što niste izlazili na ulkice kada je bivši direktor Vodovoda sto puta bio uzrok što su Konavljani zatvarali ventil ili što niej dao Igaloiprometu da žednom gradu pusti vodu iz Lovca u Miojdežu.Ćutite malo i sjetite se malo kakvo je zlo i naopako bilo i sada bi sve da s e riješi za godinu dvije..
  0  0
 3. Cim nestane vode, prvi dan kad se to desi narod treba da izadje na ulicu, blokira saobracaj i iskaze negodovanje. Nista nema od kucanja komentara po portalima i kuknjave… Al posto smo naucili da trpimo tako nam i treba.. neka mi nemamo vode a oni nek se sprdaju i ovi tzv nasi u vodovod,gradu,drzavi i oni sto stalno imaju neke radove i remonte kad je sezona u jeku. Extar su…
  0  0
 4. Jeste eksluzivno,pocinje konkretsn posao,koji bi vec za ovo ljeto bio gotov da je cuveni Azmont platio .Ovako prvi dio cjevovoda pare da Regionalni a za ostatak kad se opet nadju pare
  0  0
 5. ovo nije ekskluzivno,nego će biti ekskluzivno ako budemo cijelo ljeto i zimu imali vode,a ova novost nas ne interesuje,ali se izgleda nešto nekome priprema,a viđećemo…
  0  0
 6. Smijesna prica…ako ovaj direktor misli da je dovoljno postaviti cijevi da bi se neko spojio grdno se vara ili nije dostojan mijesta gdje sjedi.
  Gdje je filter stanica?gdje su pumpne stanice?gdje su trafo stanice za napajanje tih postrojenja?
  Vazda neki polu poslovi kod nas…
  0  0
 7. Pa zar je izgradnja 3 kilometra vodovoda toliko vrijedna da se u Opštini i dalje odlučuju maltretirati 50.000 sugrađana i odbijati turiste koji najviše odustaju od dolaska zbog nedostatka vode? Da li su toliko nesposobni? Da li će neko snositi poslijedice ?
  0  0

Ostavite komentar

*

code