ELEKTROPRIVREDA GENERALNI POKROVITELJ VPS CRNE GORE – TRADICIONALNO UZ “CRNOGORSKE...

ELEKTROPRIVREDA GENERALNI POKROVITELJ VPS CRNE GORE – TRADICIONALNO UZ “CRNOGORSKE AJKULE”

189
0
Podijeli

Elektroprivreda Crne Gore će podržati crnogorski reprezentativni vaterpolo i plivački sport sa 155 hiljada eura.

To je nastavak tradicionalne saradnje ove kompanije sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore, krunisan potpisom na novi jednogodišnji ugovor o generalnom pokroviteljstvu.
Sponzorstvo su ozvaničili direktor direkcije za ljudske resurse u EPCG Ranko Vojinvić i direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Petar Porobić. Na Svjetskom prvenstvu koje u Kazanju počinje 27. jula, Crna Gora će igrati u grupi sa Srbijom, Australijom i Japanom.
Strateško partnerstvo između EPCG i VPSCG uspostavljeno je juna 2008. godine.
„Biti uz najbolje u vremenima kada se zlatnim slovima ispisivala istorija crnogorskog vaterpola predstavlja posebnu čast i zadovoljstvo. Nadamo se da će uz pokroviteljstvo EPCG i talenat crnogorskih ajkula, na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kazanju, biti nastavljen niz vrhunskih rezultata iz prošlog perioda. EPCG je opredjeljena da i u budućnosti doprinosi afirmaciji vrhunskih sportskih i takmičarskih dostignuća” – izjavio je Vojinović.
Potpisivanje sporazuma organizovano je na jezeru Krupac, gdje radi i škola vaterpola i plivanja, pa se Vojinović nada da će nakon završetka rekonstrukcije bazena u Nikšiću i ovaj grad reprezentaciji podariti vrijedne talente.
– To nam obećavaju ova divna djeca iz Nikšića koja danas na Krupcu demonstriraju stečene vještine” – poručio je Vojinović.
Direktor ViPS Crne Gore, Petar Porobić, istakao je da su iskreni i vjerni prijatelji uz vaterpoliste ne samo kada ostvaruju vrhunske rezultate nego i u trenucima kada nemaju sportske sreće da ispunite očekivanja, zaista rijetki.
“Suvišno je i komentarisati koliko je značajna i važna uloga Elektroprivrede Crne Gore za afirmaciju crnogorskog vaterpola. Ova podrška neposredno pred Svjetsko prvenstvo posebno dobija na značaju, ali imajući u vidu da najbolji uvijek idu uz najbolje, ona je i očekivana. Vaterpolo je najtrofejniji crnogorski sport, reprezentacija najuspješnija crnogorska sportska ekipa, a EPCG je jedna od najboljih kompanija”, zaključio je Porobić.
On je dodao da javnost od reprezentacije očekuje da u Kazanju uđe u borbu za medalju:
– Biće teško i naporno, iako nismo u najjačem sastavu, ambicije su nam velike i nastojaćemo da osvojimo medalju. Tim prije, što bismo osvajanjem medalje ostvarili direktan plasman na Olimpijske igre u Brazilu 2016. godine i ne bismo morali dodatno u kvalifikacije, rekao je Porobić. Reprezentacija u Kazanju biće oslabljena neigranjem Nikole Janovića, Antonija Petrovića i Saše Mišića.
„U petak odlazimo na Svjetsko prvenstvo u Kazanj. Ne možemo da garantujemo medalju, ali ćemo učiniti sve da je osvojimo. Treba biti realan, ovo je veoma teška godina za nas, jer smo ostali bez tri standardna reprezentativca. Tu su sada neki novi igrači, koji su praktično debitanti, ali smo i dalje kvalitetna ekipa, što smo dokazali na turniru u Nišu i možemo da se upustimo u borbu sa bilo kojom reprezentacijom. Na nama je da damo maksimum i na taj način
dođemo do željenog rezultata, a to je medalja”, rekao je selektor Vaterpolo reprezentacije, Ranko Perović.
Jedan od najmladjih igrača u reprezentaciji, Uriš Čučković istako je da u Kazanj ide podmlađena ekipa, sa dosta novih igrača, ali koja kvalitetno radila i pripremni period je prošao dobro.
– U Nišu smo pokazali da možemo da se nosimo sa najjačim ekipama. Uz pravi pristup u svakoj utakmici možemo do pobjede. Mislim da možemo da napravimo dobar rezultat u Kazanju” – vjeruje Čučković.
Iz VPSCG napomenuli su da uskoro počinju glavni građevinski radovi na rekonstrukciji bazena u Nikšiću. Vaterpolo i plivački savez Crne Gore obezbijedio je oko 70 odsto sredstava za realizaciju projekta, na donatorskoj večeri, početkom aprila ove godine, a EPCG je za ovu svrhu donirala 50.000 eura. Nikšićki bazen, jedini olimpijskih dimenzija u Crnoj Gori, biće rekonstruisan u skladu sa svim standardima. Kao objekat od prvorazrednog značaja za razvoj sporta u Nikšiću te unapređenje plivačkog i vaterpolo sporta u našoj zemlji, raspolagaće i brojnim pratećim sadržajima koje podrazumijeva jedan takav sportski objekat. Takođe, ViPSCG, u saradnji sa rukovodstvom u Kotoru, uključiće se i u rješavanje problema bazena u Kotoru.
„Ono što će obilježiti narednu godinu, uz naravno Olimpijske igre, jeste i Svjetsko juniorsko prvenstvo čiji je domaćin Podgorica.
Izuzetan i veliki projekat za ViPS Crne Gore, jer se očekuje 20 reprezentacija. Sa Glavnim gradom treba početi što prije pripreme za organizaciju tog takmičenja”, naglasio je Porobić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code