“ENERGOPROJEKT“ NEMA PARA ZA GRADNJU OBJEKTA U IGALU

“ENERGOPROJEKT“ NEMA PARA ZA GRADNJU OBJEKTA U IGALU

149
0
Podijeli

energoprojekt barake 2013Još prošlog novembra iz “Energoprojekta” najavili su za april ove godine izgradnju stambeno poslovnog objekta u Igalu, ali početak gradnje je neizvjestan.
Kako nam je danas rekao direktor Poslovne jedinice Energoprojekt visokogradnja A.D. u Herceg Novom, Duško Mikijeljević razlog je nedostatak finansijskih sredstava. Nepovoljni su uslovi za kreditiranje kod banaka, tako da će najvjerovatnije nakon što sami pribave sredstva, krenuti u gradnju. – Uzimanje bankarskih kredita je dosta „skupo”, međutim mi na tome i dalje intenzivno radimo. Početak radova jeste bio najavljen za april, ali kad je riječ o novcu – nikad ne možete sa sigurnošću ništa da tvrdite – ističe Mikijeljević.
Na lokaciji preko puta Druge faze Instituta „Dr Simo Milošević” u Igalu, “Energoprojekt” je planirao izgradnju stambeno poslovnog objekta na 37.000 kvadratnih metara, ispod kojeg će biti i garaže. Prema riječima Mikijeljevića, sva neophodna dokumentacija kao i građevinska dozvola već su obezbijeđeni.
Prema planskoj dokumentaciji stanovi ne bi bili velike kvadrature i bili bi za prodaju, a s obzirom da je riječ o atraktivnoj lokaciji, u blizini Instituta, iz Energoprojekta su u tome videjli potpunu opravdanost ovog projekta.
On je podsjetio i da je zemljište u vlasništvu „Energoprojekta” kao i čitava infrastruktura za koju su se sami pobrinuli – voda, struja, trafostanica. Mikijeljević nije mogao da precizira kolika će biti ukupna vrijednost projekta, navodeći da je riječ o kapitalnoj investiciji i objektu koji će biti „osvježenje” za ovaj dio grada.
Do tada na mjestu budućeg stambeno poslovnog kompleksa i dalje su samo neugledne barake. Ruglo uz sam magistralni put. Trebalo je da odavno budu uklonjene, onda kada je „Energoprojekt” nakon osam godina gradnje predao Sportski centar.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code