EP: Da “Ajkule” šampionat završe pobjedom

EP: Da “Ajkule” šampionat završe pobjedom

1
Podijeli

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Barseloni igraće danas utakmicu za 5. mjesto protiv selekcije Grčke, čime će završiti nastup na šampionatu.

Vateprolista Mlađan Janović, osvrnuvši se na duel sa Hrvatima kazao je da su svi u redovima “Ajkula” znali da su Hrvatska, Srbija, Italija slekecije koje stoje na putu do medalje. Taj četvrtfinalni meč bio je najbitniji za našu reprezentaciju, koja je odigrala fenomenalnu odbranu, ali je pad u igri dozvolio Hrvatima da prelome u svoju korist.

Picerija i restoran

– Ima ekipa koje su mnogo iza nas, sa druge strane odigrali smo sličan vaterpolo kao ekipe koje se bore za medalju. Uvijek kad dođemo da igramo sa Hrvatima meč za medalju oni to odigraju bolje, iskusnije, na kraju krajeva imaju taj jedan kvalitet više – ističe Janović.

Kako je objasnio, snage neće faliti jer su utakmice svaki drugi dan, ali da Mišić vjerovatno neće biti u ekipi zbog povrede.

– To je veliki hendikep za nas. Imamo samo jednog centra, a oni su pokriveni odlično na toj poziciji. Čak se jedan centar prebacuje na poziciju beka. I mi i oni ćemo za to peto mjesto više tražiti neki lični motiv, da se što bolje završi šampionat, jer su i Grci došli sa drugim ambicijama. Lijepo je na kraju oprostiti se pobjedom, ali na kraju ti stoji to nad glavom da si došao za nešto više. No, najbitnije je da se odigramo dobro, da opravdamo sve što smo radili tokom ljeta. Moramo biti ponosni jer smo cijelo ljeto imali samo dva poraza, od Hrvatske i Srbije. Takođe, moramo voditi računa da se neko ne povrijedi, jer su ove utakmice najgore i zbog toga. Da završimo šampionat kako treba – navodi on.

Golman Dejan Lazović vjeruje da će ekipa i u tom posljednjem meču dati maksimum i takmičenje završiti pobjedom.

– Poznajemo se sa Grcima, znamo da su odlična ekipa. Iz Olimpijakosa dolazi 80 odsto ekipe.  Ove godine su uzeli Ligu šampiona i neče biti ni malo lako. Vjerujem da će svi u ekipi i ovaj meč kao i ostale, odigrati na vrhunskom nivou, dati maksimum jer bi bilo lijepo takmičenje završiti pobjedom. Mislim da smo zaslužili poslije svega prikazanog da uzemo peto mjesto – zakljuuje Lazović.

Meč protiv reprezentacije Grčke na programu je u 18:15 časova. U borbi za brnzu sastaće se Italija i Hrvatska u 20:30, a finalnu duel između selekcija Srbije i domaćina, Španije na programu u 22h.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code