Početna Sport EP: Meč protiv Malte uvertira za Španiju

EP: Meč protiv Malte uvertira za Španiju

0

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nakon pobjede protov selekcije Francuske (8:6) na startu Evrposkog šampionata u Barseloni ima dan predaha, a već sjutra na programu je duel protiv Malte.

Po riječima sjajnog Đura Radovića, koji se juče upisao u strijelce, svaki premijerni meč na šampionatima je težak i specifičan na svoj način.

– Najvažnije je da smo pobijedili. Nijesmo puno analizirali taj meč jer se osvrćemo narednim duelima. Malta je objektivno slabija ekipa od Francuske, ali sigurno da ih nećemo potcijeniti, shvatićemo maksimalno ozbiljno taj meč, jer je dobra priprema za taj duel sa Španijom koji je najvažnija utakmica u grupi. Probaćemo da se još više dignemo kao ekipa, da uvježbamo napad, situaciju sa igračem više. Atmosfera u ekipi je nikad bolja, forma isto, svi smo na sto odsto i što je najvažnije nema umora i povreda – navodi on.

Kapiten Miloš Šćepanović istakao je da su tri boda najvažnija, ali da su svi u redovima nacionalnog tima naglašavali da je svaki početak težak.

– Dobro smo otvorili taj meč, imali smo dosta šansi, ali je i Francuska odigrala odličan meč. Nije visok rezultat, ali svaka pobjeda je dobra. I pored nekih propusta, mislim da smo bili dobri u odbrani. Zadovoljni smo, vremena za neku detaljnu analizu nijesmo imali, slijedi taj duel sa Maltom koji ćemo odraditi bez problema, nakon toga posvećujemo se pripremi meča sa Španijom, koji će vjerovatno odlučivati o prvom mjestu u grupi, jer ne vjerujem da Francuska može priprediti iznenađenje i pobijediti Španiju – smatra Šćepanović.

Duel protiv Malte na programu sje sjutra u 17 časova, a direktan TV prenos obezbijeđen je na HD kanalu TVCG.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code