EPCG: U AVGUSTU OBORENI REKORDI U POTROŠNJI STRUJE U CRNOJ GORI

EPCG: U AVGUSTU OBORENI REKORDI U POTROŠNJI STRUJE U CRNOJ GORI

146
0
Podijeli

Zbog izuzetno visokih, tropskih temperatura, prethodnog mjeseca ostvaren je apsolutni rekord mjesečne potrošnje električne energije u Crnoj Gori i prvi put je zabilježeno da je maksimalna mjesečna potrošnja u ljetnjem periodu prevazišla maksimalnu mjesečnu potrošnju u zimskom – saopšteno je iz EPCG.

Tokom avgusta je potrošeno 209.9 miliona KWH, što je 2 odsto više u odnosu na jul i 1 odsto više u odnosu na januar tekuće godine, koji je držao primat rekordne mjesečne potrošnje.
Domaćinstva su u avgustu potrošila 117.463.442 kWh električne energije, što je 2 odsto više u odnosu na julsku
potrošnju i 10 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom avgusta 2014. godine.
Povećana potrošnja uslijed visokih temperatura, odrazila se na iznose avgustovskih računa za električnu energiju za domaćinstva, čiji je prosjek (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) 38.88 eura.
Prethodnog mjeseca u Ulcinju je zabilježeno značajno povećanje potrošnje, zbog čega prosječan račun za domaćinstva iznosi 75,72 eura. Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 24 eura.
Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 1.7 odsto potrošača (5.996 domaćinstava), dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 2.24 odsto potrošača (7.891 domaćinstava).
Avgustovske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 45 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno rekordnih 160.836 kupaca.
Elektroprivreda Crne Gore pokrenula je akciju PODIJELIMO TERET 3, koja domaćinstvima koja imaju dug omogućava otplatu po izuzetno povoljnim uslovima, odnosno u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura tokom naredne dvije godine. Potrošači koji su se akciji priključili u septembru ili oktobru 2013. godine u lokalnim jedinicama Snabdijevanja mogu potpisati novi protokol za narednih 25 mjeseci, pod istim uslovima.
Detaljnije informacije su dostupne besplatnim pozivom na broj 19100 i na adresi epcg.com

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code