Etno selo u Sasovićima iznad Zelenike

Etno selo u Sasovićima iznad Zelenike

5220
14
Podijeli

zelenika 3Advokatska kancelarija „Šimrak“ iz Herceg Novog u ime njemačke kompanije „Ferienanlage Luhmann Prahl Riesenberg Sander Bauerman“, sa sjedištem u Herceg Novom, podnijela je Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje UT uslova za izgradnju etno sela u Sasovićima iznad Zelenike.

Riječ je o turističkom naselju na oko 15 hiljada kvadratnih metara, koje se nalazi u zahvatu lokalne studije lokacije Sasovići, a koje se prema članu 7. Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata smatra „državnim objektom od opšteg interesa“, navodi se u dokumentaciji.

Picerija i restoran

Prema riječima vlasnika ove advokatske kancelarije, Vukašina Šimraka, na ovoj lokaciji trebalo bi da bude izgrađeno turističko naselje, zamišljeno kao kompleks niza kamenih kućica – apartmana, sa wellnes i spa ponudom, fitnesom i ostalim sadržajima:

-Planirano je da kompleks bude kategorizacije 4 zvjezdice, kapaciteta između 30 i 50 mjesta. Sve je zamišljeno nalik Sv. Stefanu – dakle, svaka apartmanska jedinica zasebno, uz bazen i prateći sadržaj, kazao je za Radio Jadran Šimrak.

Inače, to je nastavak projekta u okviru kojeg su već rekonstruisana 4 postojeća objekta, uz svu neophodnu dokumentaciju:

-Riječ je o 4 kućice, koje su adaptirane u recepciju, 2 apartmana i restoranski dio, dodao je on.

Šimrak nije mogao da precizira kolika je vrijednost projekta, mada je sasvim izvjesno da je riječ o kapitalnoj investiciji koja bi trebalo da obogati turističku ponudu Herceg Novog.

14 Komentari

 1. Nama ništa ne valja. Svaka cast Njemcina
  i g. Sumraku, tako jedino možemo naprijed!
  Sto se tiče infrastrukture to ce pokonja
  Opstina “izgraditi i pozlatiti”, samo je pitanje
  kad…
  0  0
 2. Nije problem što je neko našao investitora za svoje imanje,nego što ljudima smeta što svi nemaju zemlju I što oni koji imaju ne znaju kako….a svima okolo može biti samo bolje.
  0  0
 3. e KAKVI STE ZAVIDNICI LJUDI MOJI.STRPITE SE MALO BIĆE TO NOVI SVETI STEFAN USRED SASOVIĆA.DOBRO DE,DA VIDIMO…SAMO ZAŠTO NEMA PLAĆENIH KOMUNALIJA?JE LI ZATO ŠTO NEMAJU DOZVOLU?..JEDINO DA NAPRAVE PUT,STRUJU,VODU,ZA SEBE I SELO..
  0  0
 4. …..objekti od opsteg interesa….. Znaci opet oslobodeni komunalija,dozvola…Jos jedna pljacka opstih interesa,u korist licnih interesa.
  0  0
 5. Za put do tamo iznajmite tenk, jer su investitori sa svojim kamionima razvalili I ono asfalta sto je valjalo, sigurno ce mi Njemci servisirati auto posto zivim pored I mjenjam lezajeve I amortizere svako dva mjeseca
  0  0

Ostavite komentar

*

code