„Evropa za građane“: Opština Herceg Novi partner u međunarodnom projektu

„Evropa za građane“: Opština Herceg Novi partner u međunarodnom projektu

0
Podijeli

Projekat “Put građana u ogledalu istorije”, u kojem je Opština Herceg Novi partner u realizaciji, odabran je u okviru programa “Evropa za građane”.

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_2015Nosilac projekta je Javna ustanova “Dom umjetnosti i obrazovanja” iz litvanskog grada Vilniusa, a partneri su, pored Opštine Herceg Novi, obrazovna asocijacija “INSIGNARE – Associacao de Ensino e Formacao” iz Portugala, mađarsko udruženje za regionalni identitet (MIRE) i dvije litvanske osnovne škole: “Milikonių” i “Kriukų”. Ukupna vrijednost projekta je 120.000 eura.

Picerija i restoran

Ovaj projekat, kroz poređenje načina života i sloboda u EU i bivšim, represivnim sistemima, treba da podstakne dijalog između različitih generacija, kako bi se pokazao značaj prava i sloboda zajamčenih u Evropskoj uniji.

Iz Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi objašnjavaju da će se u okvoru projekta govoriti o ljudskim pravima i slobodama u prošlosti, kroz svjedočenja starijih učesnika o budućnosti, ali i kroz stavove i projekcije mlađih, kao i o pravima i slobodama koje sada garantuje EU. Uključiće se i eksperti za tu oblast.

Planirano je organizovanje foruma, produkcija kratkog filma, kao i

javne manifestacije u sve četiri partnerske zemlje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code