EVROPSKA SEDMICA LOKALNE DEMOKRATIJE – KOTOR GRAD PARTNER

EVROPSKA SEDMICA LOKALNE DEMOKRATIJE – KOTOR GRAD PARTNER

175
0
Podijeli

Od 10. do 16. oktobra gradovi i mjesta iz 47 zemalja članica Savjeta Evrope pozvani su da se pridruže Evropskoj sedmici lokalne demokratije, sa temom “Ljudska prava na lokalnom nivou”. Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope (predsjednica opštine Kotor Marija Ćatović je na čelu crnogorske delegacije) želi da afirmiše  ljudska prava kao osnovnu komponentu lokalne demokratije i njeguje kulturu poštovanja ljudskih prava u lokalnim zajednicama u Evropi.

Kroz Evropsku sedmicu lokalne demokratije predstavnici lokalnih zajednica mogu da upute i aktiviraju svoje građane oko glavnih pitanja i problema u njihovom okruženju i takođe mogu da procijene da li javne službe na pravi način obavljaju svoje dužnosti, te su na taj način u mogućnosti da prate rad cjelokupne lokane uprave.

Opština  Kotor u saradnji sa NVO Eko Centar DELFIN, učestvuje u organizaciji i promociji i postala je grad partner ovog događaja.

Picerija i restoran

Planirano je da se 13. i 14. oktobra 2011. godine od 11 do13 časova u Sali Palate Bizanti održe: panel diskusija na temu “Nacije, religije, kulture – Kotor kroz istoriju”, koja će se odnositi na promociju suživota različitih nacija, religija i kultura  na našem području kroz istoriju i okrugli sto  na temu „Saradnja, potencijali i mogućnosti, Lokalna uprava Kotor – NVO”.

Osim ovih aktivnosti, planirana je izložba dječijih likovnih radova na temu ”Različitosti nas spajaju’’, 13. oktobra u 18h u Gradskoj galeriji. Izložba će biti realizovana u saradnji sa osnovnim školama sa područja kotorske opštine. Takođe je predviđeno i nekoliko tematskih radio emisija koje će se odnositi na ljudska prava na lokalnom nivou u Opštini Kotor.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code