Evropske nagrade “Najmenadžeri 2018” direktorima Regionalnog vodovoda i Morskog dobra

Evropske nagrade “Najmenadžeri 2018” direktorima Regionalnog vodovoda i Morskog dobra

0
Podijeli

Crnogorskim preduzećima Regionalni vodovod Crnogorsko primorje i JP za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore dodijeljene su u Sarajevu godišnje nagrade Najmenadžeri regije za 2018. godinu, u okviru izbora Evropskih najmenadžera i najkompanija SARAJEVO 2018, manifestacije koja je sinoć 38. put održana u hotelu Holiday u Sarajevu.

Nagrade su primili direktori preduzeća, Goran Jevrić i Predrag Jelušić.

Picerija i restoran

Direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić istakao je da je regionalni vodovod projekat u koji je Vlada uložila 107 miliona eura, ujedno i najveći projekat poslije obnavaljanja crnogorske nezavisnosti. Riječ je o preduzeću koje je posljednjih godina uvećalo prihod od osnovne djelatnosti za 100% kao i stepen iskorišćenosti kapaciteta preduzeća za 80%:

– Posebno sam ponosan na saradnike, jer smo posljednjih godina uspjeli da dođemo do jedne održive, realne vizije razvoja regionalnog vodovoda, sa projektima koji će ga pozicionirati na većem tržištu nego što je Crna Gora. Ući ćemo u projekat flaširanja vode, proizvodnje sokova, hladnih čajeva, proizvodnje piva. Imamo infrastrukturne pretpostavke da se bavimo proizvodnjom solarne i hidroenergije, čime ćemo dodatno potvrditi da i državni menadžment ima obavezu da upravlja resursima koji su mu dati na održiv način – poručio je Jevrić.

On je podsjetio da je Regionalni vodovod prošlu godinu okončao prihodom od 2,6 miliona eura. To je još jedan od pokazatelja da se odluka Vlade Crne Gore da uloži 107 miliona eura u izgradnju regionalnog vodovoda i to u periodu kad je i Crnu Goru zahvatila globalna ekonomska kriza od 2007-2010. pokazala ispravnom. On je poručio da će građanima crnogorskog primorja i dalje obezbjeđivati visoko kvalitetnu vodu za piće, što je prednost koju preduzeće želi da plasira kroz projekat izvoza vode.

Direktor JP za upravljanje morskim dobrom, Predrag Jelušić, nagradu smatra uspjehom čitavog kolektiva, iako je ona ličnog prefiksa. Ona je znak vrednovanja svega što svi zaposleni u ovom preduzeću rade kako bi stvorili kvalitetan turistički proizvod i omogućili da se svi posjetioci Crne Gore osjećaju bezbjedno.

– Davaćemo društveni doprinos kroz prihod koji se direktno i indirektno obavlja u zoni morskog dobra. Bićemo i dalje posvećeni aktivnostima koje su stvar standarda, kvaliteta usluge, bezbjednosti svih naših posjetilaca na svim kupalištima. Uz to, ostajemo posvećeni razvojnim projektima važnim za zonu morskog dobra i državu Crnu Goru – kazao je Jelušić.

Stručni žiri Nezavisne evropske agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija dodijelio je ove godine 30 biznis nagrada najuspješnijim menadžerima iz 14 zemalja Evrope, te nekoliko Specijalnih nagrada pojedincima i kompanijama koji nijesu direktno u biznisu, ali podstiču razvoj biznisa ili prave bolji ambijent za biznis.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code