Evropski dani opere: Sjutra premijera predstave “Ovo nije opera”

Evropski dani opere: Sjutra premijera predstave “Ovo nije opera”

1554
0
Podijeli

operosa 7 maj (2)Ovog vikenda u Herceg Novom se obilježavaju Evropski dani opere. Tim Operosa fondacije danas je razgovarao sa Novljanima o svojim projektima, nastojeći da sazna šta oni misle o operskoj umjetnosti.

Direktorica Operose Mia Sretenović, koordinatorka Mina Radić, PR Nina Miloš, audio inženjer Nenad Stanisavljević i video producent Uroš Andrić su razgovarali sa građanima u Starom gradu i na Škveru. Pozvali su ih na sjutrašnju  premijeru muzičke predstave “Ovo nije opera” u Dvorani Park, od 20 sati.

Picerija i restoran

Kako su kazali, naišli su samo na riječi odobravanja i podršku za organizaciju većeg broja projekata kojima bi se publici približila ova vrsta umjetnosti.

Operosa fondacija je inicijator ideje obilježavanja Evropskih dana opere u Herceg Novom  i organizator dešavanja, za šta su dobili podršku Opštine Herceg Novi, gradske Turističke organizacije i Javne ustanove kulture Herceg Fest.

Muzička predstava “Ovo nije opera” projekat je Operosa fondacije kojoj je cilj da mladim i perspektivnim operskim pjevačima omogući da razviju svoje glumačke sposobnosti. Mladalačka energija i inventivnost glumca Vladimira Nićiforovića su pokretačka snaga cijelog projekta, koji na duhovit način predstavlja život operskog pjevača na Balkanu.

Ulaz na predstavu je slobodan.

Operosa fondacija je međunarodna platforma za povezivanje, razmjenu znanja i informacija iz oblasti izvođačkih umjetnosti, čija je misija da operu prikaže kao modernu i zabavnu formu i omogući mladim umjetnicima razvoj kroz rad sa vrhunskim producentima. Organizatori su opera festivala “Operosa”, koji je prošle godine prvi put održan u Herceg Novom.  Za ovo ljeto najavljuju jubilarno, 10. izdanje festivala opere, takođe u Herceg Novom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code