Evropski dani opere

Evropski dani opere

775
0
Podijeli

EODposter(1)Premijerom muzičke predstave “Ovo nije opera”, 8. maja će u Herceg Novom prvi put biti obilježeni Evropski dani opere. Time se naš grad pridružuje operskim kućama širom svijeta koje svake godine, uoči Dana Evrope 9. maja, organizuju različite manifestacije otvarajući vrata novoj publici.
Inicijator ideje i organizator događaja je Operosa fondacija, uz podršku Opštine Herceg Novi, Turističke organizacije i Javne ustanove kulture Herceg Fest.
Tim Operose će dan ranije, 7. maja, u Starom gradu sa zainteresovanim građanima razgovarati o operskoj umjetnosti, tokom čega će biti snimljen i video materijal o tome koliko građani znaju o operi i šta misle o takvoj vrsti umjetničkog izraza.
Muzička predstava “Ovo nije opera” projekat je Operosa fondacije koji mladim i perspektivnim operskim pjevačima treba da omogući razvoj glumačkih sposobnosti. Mladalačka energija i inventivnost glumca Vladimira Nićiforovića su pokretačka snaga cijelog projekta, koji na duhovit način predstavlja život operskog pjevača na Balkanu.
Ulaz na predstavu u Dvorani Park biće slobodan.
Inače, Operosa fondacija je međunarodna platforma za povezivanje, razmjenu znanja i informacija iz oblasti izvođačkih umjetnosti, čija je misija da operu prikaže kao modernu i zabavnu formu i omogući mladim umjetnicima razvoj kroz rad sa vrhunskim producentima. Organizatori su opera festivala “Operosa”, koji je prošle godine prvi put održan u Herceg Novom.
Za ovo ljeto najavljuju jubilarno, 10. izdanje festivala opere, takođe u Herceg Novom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code