Evropski forum žena: Prvi put u Herceg Novom i Crnoj Gori

Evropski forum žena: Prvi put u Herceg Novom i Crnoj Gori

1184
2
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_20Krajem februara naredne godine u Herceg-Novom će biti održan Evropski forum žena. To je međunarodni projekat koji okuplja žene lidere u oblasti politike, lokalne i državne uprave, kulture, umjetnosti, preduzetništva i drugih oblasti.
Forum je jedinstven po tome što će prvi put biti organizovan u Crnoj Gori i regionu, a ujedno će to biti i prvo okupljanje gradonačelnica evropskih gradova. Učesnice foruma imaće priliku da razmijene iskustva i stvore jači savez, koji je značajan za evropsku budućnost.
Konkretna podrška ovoj inicijativi, koju je pokrenula predsjendica opštine, Nataša Aćimović, stigla je od njemačke političarke i predsjednice Evropskog pokreta žena Doris Pak. Ona je i koordinatorka nagrade Evropskog parlamenta za kinematografiju “Lux Prize”.
– Gospođa Pak, bivša dugogodišnja članica i predsjednica Komiteta za kulturu Evropskog parlamenta, nedavno je, prilikom susreta sa direktorom projekta “Herceg Novi 2021” Aleksandrom Pekovićem u Briselu, visoko ocijenila rad na projektu Evropske prijestonice kulture 2021. i uputila pohvale na račun koncepta kandidature Herceg-Novog. Kao izuzetan značajan segment rada u okviru tog projekta, istakla je formiranje kreativnog regiona Boka Kotorska, kao osnovni model umrežavanja, zajedničkog rada i promocije na regionalnom i evropskom nivou – saopšteno je iz lokalne uprave.
U okviru Foruma, održaće se promocija evropske nagrade za oblast kinematografije i festival “Lux Prize”, koju je 2007. godine ustanovio Evropski parlament. Na taj način će, putem filmske umjetnosti, biti otvorene mnoge važne teme, uključujući i položaj žene u savremenom evropskom društvu.

2 Komentari

  1. Ako je ovu inicijativu smislila predsjednica, ako je predsjednica lider politike u regionu,ako ce je forum ojacati i povezati, onda ja zivim u Diznilendu, a ne u HN.Ideju je smislio A.Pekovic,Doris Pak je. njegov bivsi lobista za Beograd prestonica kulture, a pitanje svih pitanja je:ko ce da plati trosak organizacije,smjestaja..Hoce li gdja Doris, ili njena novska kolegica Natasa?Vidjecemo u budzetu
    0    0

Ostavite komentar

*

code