EVROPSKO PRVENSTVO U MALOM FUDBALU U IGALU

EVROPSKO PRVENSTVO U MALOM FUDBALU U IGALU

0
Podijeli

U Sportskom centru u Igalu od 26. do 30. novembra biće organizovano Evropsko prvenstvo u malom fudbalu – “MiniEuro 2014”, koje će okupiti 500 učesnika i gostiju.

Na prvenstvu će, pored domaćina, učestvovati reprezentacije 24 zemlje, a iz regiona, Hrvatske i Slovenije.
V.d. predsjednika opštine Milan Vajagić, direktor Sportskog centra Igalo Savo Morović i predsjednik Udruženja Mini Fudbal Crne Gore Nebojša Kraljević potpisali su Sporazum o međusobnim pravima i obavezama organizatora Evropskog prvenstva.
Opština će organizovati prateće kulturne programe, obezbijediti majice za volontere, angažovati osoblje za pomoćne poslove i čišćenje dvorane, kao i namiriti troškove klimatizacije dvorane.
Troškove korišćenja dvorane po pola plaćaju Sportski centar i Opština. U foajeu će biti organizovano pružanje ugostiteljskih usluga i postavljen turističko-propagandni pult za prodaju suvenira, razglednica i drugog.
Obaveze Udruženja Mini Fudbal Crna Gora su obezbjeđenje akreditacije za učesnike i prateće osoblje, organizacija takmičenja, smještaja, ishrane i prevoza učesnika, organizacija press službi i komunikacije sa medijima, prodaja suvenira sa logom “Mini Euro 2014”.
Sporazumom je predviđeno da ulaz za sve utakmice Evropskog prvenstva bude besplatan.
Evropsku Mini Fudbal federaciju formiralo je 15 evropskih zemalja 2011. godine. To je sport koji okuplja najbolje amatere u malom fudbalu iz cijele Evrope. Crna Gora se kao 17. zemlja pridružila Evropskoj federaciji koja trenutno broji 30 zemalja.
– To je veoma popularan fudbal u Crnoj Gori i najviše ga igraju rekreativci – rekao je predsjednik Udruženja Nebojša Kraljević. Ekipe broje 5 plus 1 igrač. U pojedinim gradovima postoje lige. Tako se u Herceg-Novom prošle godine takmičilo 20 u Podgorici 48 ekipa. Crna Gora je učestvovala na dva evropska prvenstva. U Moldaviji je bila druga, a u Grčkoj osma.
Kao izuzetan uspjeh Kraljević je istakao to što se ovo prvenstvo organizuje u Igalu.
– Pobjedili smo jednu Bratislavu, Torino i Koprivnicu jer smo uspjeli u vrlo kratkom roku da pribavimo svu neophodnu dokumentaciju i potvrde predviđene konkursom. To je zajednički projekat koji će svima biti od koristi i zato svi treba da damo maksimum u njegovoj organizaciji.
V.d. predsjednika opštine Milan Vajagić, kazao je da je uloga sporta socijalna i ekonomska tako da od ovog sportskog događaja Herceg Novi ima višestruku korist.
– To je i način da omladinu što više motivišemo da se uključi u sport i na taj način izbjegne neke druge izazove i poroke. Posebno treba istaći ekonomsku komponentu s obzirom da nam u ovom vansezonskom periodu stiže preko 500 značajnih gostiju – kazao je Vajagić.
Opština Herceg-Novi je prepoznala značaj ovog sporta i finansirala je brojne turnire organizovane po mjesnim zajednicama, kazao je sekretar za društvene djelatnosti Vladimir Žutković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code