Fale signalizacija i parking: Italijanski autobus „lutao“ kroz Herceg Novi

Fale signalizacija i parking: Italijanski autobus „lutao“ kroz Herceg Novi

17
Podijeli

parking dolazni peron 120416Ako je suditi po autobusu sa 15 italijanskih turista, koji su došli jutros iz Kotora na jednočasovni izlet u Stari grad Herceg Novi, sezona u gradu pod Orjenom počinje “malim koracima”.

Vozač ovog autobusa nije nigdje uočio, jer je nije ni bilo, signalizaciju da turistički autobus može “dovesti” skoro do centra grada, gdje je za to i predviđeno parking mjesto. Zbog toga se, kako tvrdi slušateljka Radija Jadran, jutros desila neprijatna situacija.

Picerija i restoran

Prema njenim riječima, vozač je autobus ostavio na jednom od starih perona, ispred šaltera, jer na novim dolaznim peronima nije bilo mjesta, budući da ih mještani i dalje koriste za parking.

Vozač autobusa, Italijan, parkirao je, izašao i pitao da li može da ostavi tu autobus. Rečeno mu je da može, ali da treba da plati 15 eura. Da li je platio naša slušateljka ne zna. Uglavnom, došli su pripadnici Komunalne policije i rekli su vozaču da mora da ide odatle i da ne može da tu  čeka goste.

– Ja stvarno ne znam kakav je to način, da se tako dočekuje i ovo malo turista koje imamo – priča ogorčeno naša slušateljka.

Sa druge strane, načelnik Službe komunalne policije, Zoran Bijelić, tvrdi da situacija nije bila tako “dramatična” te da je konverzacija između komunalnih policajaca i vozača bila informativnog karaktera.

– Nije niko sankcionisan, policajci su samo pričali sa vozačem da može da dođe skoro do centra grada i da tamo ostavi turiste, jer on to nije znao. Na Autobuskoj je čekao skoro sat, dok su oni završili turu po gradu. Dakle, priča je bila pozitivna, kao neka vrsta obavještenja, ništa više – pojašnjava Bijelić.

Sve ovo, ipak, ne umanjuje činjenicu da dolazni peron Autobuske stanice sa lijeve strane iz pravca Igala, a desne iz prvaca Kotora, nije spreman za potencijalne putnike – namjernike. Jer, stanari obližnjih zgrada, ili oni koji rade u Starom gradu i dalje tu parkiraju auta. Stoga Bijelić napominje da je upravo danas na Koordinacionom tijelu za pripremu i praćenje turističke sezone bilo riječi o “aktiviranju” perona. Dogovoreno je da se u narednih nekoliko dana obnovi sva neophodna signalizacija, kako bi peroni bili “u funkciji” za desetak dana.

17 Komentari

 1. Vanredne izbore u HN eeee lijepo li je bilo prije,a sami smo krivi ,htjeli smo promjene,a dobili linc sa svih strana narocito od gospode iz Komunalne ….samo se jos uvjek nadam da ovi nece potrajati…

 2. To smo ti mi .A kad neko doma kritikuje, sa namjerom da ukaže i opomene da se ne sramotimo kad nam neko dođe,o njemu se misli sve najgore.Kažu da je težak i bogu i narodu,da je pesimista jer je neostvaren,jer nije izabran u prvi krug,jer mu fali mnogo toga,da ne spominjem….A sramota nije strašna,važno je samo da taj ostavi komunalnoj bar 15 eura.Onaj ko voli svoj grad,narod i državu ,ko voli svoju đecu ,on će da ih kritikuje i pomaže da se poprave,a drugi će onda da ih hvali.Ali to našim….ne odgovara,jer….

 3. Dali u Dubrovnik ili nama bliži Kotor možete ostavit vozilo na peron i čekati putnike da se vrate sa izleta,naravno da ne i razgovor komunalne policije neće biti informativnog karaktera….

 4. Dolazni peron nema nikakvu nadstresnicu…Oni koji cekaju gosta i sami gosti kad izdju iz autobusa ukoliko je kisa kisnu ili ukoliko je jako sunce snebivaju se od vrucine.Na parkingu nema osvjetljenja niti znakova natpisa peron 1…2..3 vec blijedi trag na asvaltu

 5. Komunalna policija je obucena za skidanje umrlica sa autobuskih stajalista,naplate kazni nepravilnog parkiranja ,,nepoznatih”vlasnika automobila,tako da nemozemo ocekivati od postojeceg uposlenog kadra ljubaznu i profesionalnu uslugu buducim turistima koji zalutaju u nas grad…

 6. Pa tamo su i obiljezena crvena parking mjesta, I parking boy redovno kucka.. Sto da zvrlji prazan dolazni peron kad se moze uhvatiti koji euro, pa su sad krivi oni sto parkiraju i placaju parking?! Kriv je ambijent autobuske stanice, jedva se vidi i natpis, ko ne zna niad je nece naci. Da li je ili nije ono malo sto je ostalo pjesacki prelaz, jer je prefarbavan I skinut je saobracajni znak pa se sve to za mjesec dana izlizalo, kao i sve kod nas, I sad se vise ne zna ima li ga ili ne. A meni se cini, nisam sigurna, da na semaforu stoji, bar je stajao ranije, saobracajni znak zabrane za autobuse nizbrdo prema gradu..
  E moj Hergec Novi…nekada si bio grad

 7. Rece li ovo njihov nacelnik KONVERZACIJA,to je billo mahanje i rukama i nogama sve dok se nije umjsao jedan gospodin koji zna engleski.

 8. Montazna garaza je skinuta bez pravog razloga,saobracaj nije rasterecen vec naprotiv.Sta ce biti ovo ljeto,pitaj Boga!Parkirati auto i na autobus,nema druge.

 9. Preko puta “Novljanke” treba riješiti prilaz prodavnici Idea jer direktno se izlazi na saobraćajnicj iz prodavnice. Još se parkiraju na sami ulaz tako da pješaci nemaju puno mogućnosti a tek đaci iz škole. Obilježite stazu za pješake do prelaza…

 10. “Jer, stanari obližnjih zgrada, ili oni koji rade u Starom gradu i dalje tu parkiraju auta”

  I treba da parkiraju.Deset godina se prica o novoj autobuskoj stanici,a na kraju nista od toga nije postignuto,niti ce biti.Autobuska stanica i sa ovim parkingom i bez njega ostaje problem i “usko grlo” za saobracaj.Za to vrijeme ste sve moguce povrsine za parking oznacili za naplatu,i naravno da ce vam se ljudi tu parkirati,makar van sezone.

Ostavite komentar

*

code