Fenix Crna Gora: Podrška zajednice porodicama djece oboljele od kancera se širi

Fenix Crna Gora: Podrška zajednice porodicama djece oboljele od kancera se širi

710
0
Podijeli

feniks2Udruženje roditelja djece oboljele od dječijeg kancera – Fenix Crna Gora i MladiCe Crne Gore obilježiće nizom programa 15. februar, Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.
Biće to prilika za razgovor o izazovima i planovima u ovoj oblasti, ali i da pošalju poruke podrške i ohrabrenja djeci oboljeloj/liječenoj od raka.
Skup će svojim prisustvom podržati košarkaši kluba Budućnost Voli, predstavnica UNICEF-a, studenti i dekanica Ekonomskog fakulteta, kao i studenati Medicinskog fakulteta iz udruženja MoMSIC Montenegro. Oni će predstaviti najčešće vrste kancera kod djece i razgovarati s prisutnima o ovoj temi.
Glavni dio manifestacije će se održati u nedjelju, 14. februara 2016. na brdu Gorica (iza spomenika). U 13 h je okupljanje kod fontane na Trgu Republike, odakle će učesnici, noseći zlatne balone, koji su simbol djece oboljele od raka, prošetati do kapije ispred crkve Sv. Đorđa. Petnaest minuta kasnije je početak manifestacije: obilazak drveta života, izvođenje performansa „Otjerajmo mRAK“, ispisivanje poruka ohrabrenja za djecu i njihove roditelje koji su na putu liječenja ili izlječenja. Biće pušteni zlatni baloni i poruka, slagane dvije velike puzle, sa logom Udruženja i zlatnom trakom, simbolom dječijeg kancera.

Program u Hreceg Novom

Picerija i restoran

Udruženje Fenix će ove godine, prvi put, nizom prigodnih aktivnosti u saradnji s Opštinom Herceg Novi, obilježiti 15. februar Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.
Tim povodom, u Herceg Novom će 15. februara u 12 sati, u maloj skupštnskoj Sali biti organizovan okrugli sto i predavanje o ranim znacima upozorenja kod djece. Predavanje će voditi pedijatar primarijus dr Milena Proročić.
Takođe, učenici Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“, članovi volonterskog kluba „Tačka oslonca“ dijeliće zlatne vrpce koje su simbol dječijeg kancera, zlatne balone i flajere, radi podizanja svijesti opšte populacije u Crnoj Gori o značaju poznavanja ranih znakova dječijeg kancera.
U akciju obilježavanja 15. februara, Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka, uključio se i Mercator d.o.o. Toga dana, radi ukazivanja na važnost njegovanja zdravih stilova života, u hercegnovskim maloprodajnim objektima Mega marketu Zelenika, Super marketu Igalo i Super marketu Herceg Novi, zdrava hrana će se prodavati po 30°% nižim cijenama.
U objektima Voli trade u Herceg Novom, biće sprovedena akcija na sljedećim robnim grupama: Zdrava hrana, organska hrana, hrana bez glutena i na premijum brendu za apetisane i suvo voće Berny, kojeg ima samo u Voli tradeu. Sniženje će biti 30%, a konkretni objekti su: Voli 32 Centar H.N., Voli 35 Topla, Voli 36 Gomila Igalo, Voli 38 Meljine, Voli 39 Jok Megdan.
Takođe, košarkaški klub Budućnost Voli, će u ponedjeljak, 15. februara u Podgorici, u 21h igrati utakmicu s košarkaškim klubom Igokea i sav prihod od prodaje ulaznica donirati udruženju Fenix.
Želja udruženja Fenix je da se manifestaciji obilježavanja ovog datuma od sljedeće godine priključe i ostali gradovi u Crnoj Gori kako bi svi zajedno poslali snažnu poruku o značaju podrške zajednice svim porodicama djece oboljele od kancera.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code