FESTIVAL MEDITERANSKOG TEATRA PURGATORIJE: ZA 75 DANA 95 PROGRAMA

FESTIVAL MEDITERANSKOG TEATRA PURGATORIJE: ZA 75 DANA 95 PROGRAMA

151
0
Podijeli

Spektakularnim izvođenjem mjuzikla „Mamma mia” na Letnjoj pozornici u Tivtu, beogradskog Pozorišta na Terazijama u režiji Juga Radivojevića, prema tekstualnom predlošku engleske autorke Ketrin Džonson večeras počinje jubilarni 10. Festival mediteranskog teatra, Purgatorije.

Po obimu, kvalitetu programa, organizaciji i selekciji pedstava, ovo je jedan od najznačajnijih festivala u regionu, koji će trajati do 10. septembra.
U organizaciji Centra za kulturu Tivta, u 75 festivalskih dana biće izvedeno 95 dešavanja, pozorišnih predstava, koncerata, likovnih izlagačkih dešavanja i koncerata dokumentarnih filmova.
Inače mjuzikl “Mamma mia” uspješno je ostavren u svakom segmentu izvođenja – instrumentalnom, vokalnom, plesnom, dramskom. Beogradska postavka jednog od najuspješnijih džuboks mjuzikala, koji je premijerno izveden 1999. godine u Londonu, a od onda imao četrdesetak različitih produkcija po cijelom svijetu, kao i filmsku verziju, impresivan je spektakl u svakom pogledu.
Jagoš Marković za tivatski kuću kulture ovog ljeta režira pozantu “Hasanaginicu” Ljubomira Simovića, a premijera je najavljena za 15. jul u 21.30 časova.
Selektorka ovogodišnjeg Festivala, Tanja Mandić Rigonat odabrala je sedam sjajnih predstava koje će biti u takmičarskoj selekciji.
– Odabrala sam predstave koje svjedoče o želji pozorišnih stvaralaca da pozorište bude mjesto u kojem se društvo, čovjek, propituju na umjetnički snažan način, iz dubokih poriva kreativnosti, istinoljublja, mašte, u kojem se teme, jasno izoštravaju bez obzira na žanr, predstave u kojima su glumačka dostignuća na visokom nivou, kao i svi drugi elementi pozorišnog čina – kazala je selektorka Mandić Rigonat.
Predstave “Aleksandra Zec” – Olivera Frljića, “Životinjska farma” – Andraša Urbana, “Život Molijerov”- Aleksandra Popovskog, “Mamma mia!”- Juga Radivojevića, “Kazimir i Karolina” – Snežane Trišić, “Razbijeni krčag” – Igora Vuka Torbice, dobile su pozitivne kritike pozorišnih kritičara, mnoge od njih i nagrade na brojnim festivalima, i sve je odlično prihvatila publika.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code