FESTIVAL ZA KRAJ AVGUSTA: JAZZ SUMMER MONTENEGRO

FESTIVAL ZA KRAJ AVGUSTA: JAZZ SUMMER MONTENEGRO

88
0
Podijeli

U Herceg Novom će od 26. do 28. avgusta biti održan Jazz Summer Montenegro u organizaciji Muzičke škole i NVO “Fortuna” i pod pokroviteljstvom Turističke organizacije.

Festival će okupiti poznate džez muzičare iz Sjedinjenih Američkih Država, Turske, Italije, Austrije, Srbije, Slovenije i Crne Gore.
Zvanično otvaranje, uz koncert na kojem će nastupiti Michael Supnick (USA), Filippo Rodolfi (Ita), Branko Marković(Srb) i Zoran Ćetković i Miodrag Šule Jovović iz Crne Gore, najavljeno je za srijedu 26. avgusta u 21 sat na Trgu od muzike ispred Muzičke škole.
Naredne noći, takođe u 21 sat biće priređen koncert Jelene Jovanović, sa polaznicima džez škole, a potom će se profesorici Jovanović pridružiti FIlipo Rodolfi za klavirom, Branko Marković na kontrabasu, na bubnjevima Zoran Ćetković i Šule Jovović na gitari.
Posljednje večeri festivala, organizatori su pripremili pravi džez spektakl koji će u Dvorani Park od 21 sat prirediti Pippo Corvino kvartet – Filip Gavranović (gitara), Anil Bilgen (klavir), Miha Koren (bas) i Pietro Ricci (bubnjevi).
Biće organizovane i džez radionice za učenike u jutarnjim terminima u Muzičkoj školi.
– Festivali kojih naš grad ima tokom cijele godine su svakako jedna od najvažnijih stavki kojom se obogaćuje turistička ponuda Herceg Novog. Davno je svima jasno da u modernom turizmu nije dovoljno imati samo lijepu klimu i prirodu već da u takvom ambijentu koji vam je dat ponudite nešto čime ćete turiste opredijeliti da odmor provedu baš kod vas. Zato, Turistička Organizacija zdušno podržava sve festivale i stimuliše njihovo širenje i rast -kazala je direktorka TO, Bojana Blagojević.
Ilustrujući koliko festivali doprinose promociji grada i obogaćivanju turističke ponude ona je navela primjer petodnevnog 29. HFF – Montenegro film festivala čije projekcije je pratilo više od 11.000 gledalaca, a festivalu je prisustvovalo 60 gostiju iz svijeta filma i trideset dvoje akreditovanih novinara iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, BiH, Italije, Turske, Rumunije, Francuske.
– Pri tom, vodi se računa da festivali privuku i različite goste, pa TO podržava i one koji se oslanjaju na mediteransku tradiciju i pučke fešte, od pozorišnih predstava na HAPS-u i klasične muzike na Danima muzike i GASF-u, naši festivali su namjenjeni i gostima koji vole džez, strip, film – kazala je Blagojevićka najavljujući mogućnost da od iduće godine i Veče klapskog pjevanja preraste u novi festival.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code