FILIP VUJANOVIĆ I MLADEN IVANIĆ: SUTORINA VIŠE NIJE OTVORENO PITANJE, SPORAZUM O...

FILIP VUJANOVIĆ I MLADEN IVANIĆ: SUTORINA VIŠE NIJE OTVORENO PITANJE, SPORAZUM O GRANICI USKORO

160
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Između Crne Gore i Bosne i Hercegovine nema otvorenih pitanja, jer je problem oko Sutorine završen, ocijenili su crnogorski predsjednik, Filip Vujanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, nakon neformalnog sastanka u Trebinju.

“Zatvorili smo pitanje Sutorine. Sada je pitanje samo vremena kada ćemo potpisati sporazum o granici. I mislim da je naša saradnja u svim oblastima, saradnja otvorenih mogućnosti koju zajednički treba da iskoristimo”, poručio je Vujanović.
Prema njegovim riječima, sagovornici su konstatovali da treba podržati ono što je počelo u Berlinskom procesu i ono što je u Briselskom sporazumu predsjednika Vlada dogovoreno, odnosno treba obezbijediti da se projekti koje Evropska unija (EU) podržava što prije realizuju.
Kako je kazao Filip Vujanović, Crna Gora i BiH imaju zajedničke interese u oblasti putne infrastrukture, ali oni postoje i u oblasti energetske infrastrukture. Tu je prije svega projekat hidroenergetske strukture koja je potencijal i Crne Gore i BiH, ali i Srbije.
“U Crnoj Gori postoji raspoloženje da se uz jedan dobar projekat ekološkog ispitivanja prostora Buk – Bijela razmotri u okviru generalnog odnosa hidroenergetskih potencijala”, naveo je Vujanović.
Time se, kako je rekao, stvara mogućnost da BiH kao veliki potencijalni izvoznik struje, jednako i Srbija, preko Crne Gore sa svojim potencijalima realizuje izvoz prema Italji.
On se zahvalio gradonačelniku Trebinja za izjave tokom postojanja pitanja Sutorine.
“On je to postavio na pravi način. Potencirao odnose Trebinja i Herceg Novog u smislu punog prijateljstva”, naveo je Vujanović.
Prema njegovim riječima i on i Ivanić podržavaju ono što je interes i Republike Srpske i BiH i Crne Gore.

Picerija i restoran

“Tri opštine, Trebinje, Nikšić i Herceg Novi, imaju maksimalnu saradnju da koriste kompatibilne prostore i resurse za tu saradnju i da afirmišu prijateljstvo tri grada koje je u funkciji sva tri grada i u funkciji obije države”, rekao je Vujanović.

Ivanić je kazao da i on i Vujanović smatraju da je bitno da Trebinje, Nikšić i Herceg Novi, Hercegovina i Crna Gora imaju dobre odnose.
“Ono što je nama obojici drago jeste i činjenica da između dvije zemlje nema nikakvih problema. Da smo mi konačno završili problem Sutorine”, rekao je Ivanić.
On je kazao da se nada da će vrlo brzo potpisati sporazum o granici i da će Crna Gora i BiH biti praktično prve države u regionu koje će bez ikakvih problema imati potpisan ugovor o granici.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code