Film „Stado“ u Dvorani Park 10, 11. i 12. decembra

Film „Stado“ u Dvorani Park 10, 11. i 12. decembra

0
Podijeli

Rediteljski prvijenac jednog od najistaknutijih glumaca regiona, Nikole Koja, film “Stado” stiže i u kinoteku Dvorane Park. Kako najavljuju iz Herceg Festa, u planu su tri projekcije, 10, 11. i 12. decembra. Prodaja ulaznica, po cijeni od 3 eura, je na blagajni Dvorane Park, radnim danima od 9 do 12 i 18 do 20 sati, a u subotu, nedjelju i ponedjeljak (10, 11. i 12. decembar) u terminima od 9 do 12 i od 17 do 20 sati. Rezervacija ulaznica u istim terminima takođe je moguća na broj telefona 068 851 031.

stado-plakat„Stado“ je urnebesna satirična komedija o životu iza kamere. Često veća drama prethodi filmskoj ili televizijskoj drami koju gledamo. Neizliječivi entuzijasti, slijepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umjetničko djelo. Ovo je priča koja može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena. Do sjaja i blještavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno.

Picerija i restoran

Može se reći da je STADO zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog projekta i odvijaće se dok postoje umetnici i dok postoji država – najavljuju iz  Herceg Festa.

Kojo je prvi put kao reditelj okupio veliku glumačku ekipu, a interesovanje publike za ovaj film je vrlo veliko. Premijerno je prikazan u Sava Centru 23. novembra, dok je u podgoričkom Cineplexx-u prije dvije večeri.

Reditelj i jedan od protagonista filma „Stado“ Nikola Kojo, otkrio je novinarima da već nekoliko godina režira reklame i namjenske filmove, tako da mu taj dio posla nije stran.

„Ovog puta se desilo slučajno, da je reditelj koji je bio predviđen da režira ovaj film Goran Gajić, koji živi u Los Anđelesu, morao da otputuje usred snimanja na 15-20 dana. Onda je bilo nepristojno pozvati bilo kojeg drugog reditelja tri dana pred početak snimanja filma da uskoči u ovo. Ja sam jednostavno bio najspremniji i na neki način sam učestvovao u kreiranju ovog filma kao producent“, objasnio je Kojo.

Film je sniman 37 dana, iza njega stoji produkcijska kuća K12 u koprodukciji sa Prvom televizijom i Ministarstvom kulture i informisanja Srbije, Filmskim centrom Srbije i bioskopima Cineplex.

U filmu, između ostalih igraju: Nikola Kojo, Vesna Trivalić i Petar Strugar, koji su i prisustvovali podgoričkoj premijeri, u društvu producentkinje Biljane Prvanić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code