FIZIOTERAPEUTI CRNE GORE U INSTITUTU IGALO USPJEŠNO PROŠLI DODATNO USAVRŠAVANJE (PNF)

FIZIOTERAPEUTI CRNE GORE U INSTITUTU IGALO USPJEŠNO PROŠLI DODATNO USAVRŠAVANJE (PNF)

199
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U organizaciji Udruženja fizioterapeuta Crne Gore i suorganizaciji Fakulteta primijenjene fizioterapije i Instituta Dr Simo Milošević u Igalu je od 10. do 14. maja uspješno održano dodatno usavršavanje fizioterapeuta u okviru drugog dijela osnovnog kursa proprioceptivne neuromišićne facilitacije (PNF).

Kurs je vodila međunarodna instruktorka PNF-a, Zdenka Šefman, koja je i prošle godine u aprilu i junu održala osnovni kurs PNF-a u Institutu.
Kurs je pohađalo 16 fizioterapeuta, 6 iz Podgorice, 5 iz Herceg Novog, 2 iz Tivta, i po jedan iz Bijelog Polja, Kotora i Nikšića.
PNF je jednostavno usklađenost znanja, svjesnosti i pokreta. Sa jedne strane, PNF je dobar koncept za fizioterapeuta, jer je nužno da koristi cijelo svoje tijelo, sve receptore, ukoliko zaista želi da bude efikasan. S druge strane, što je važnije, PNF koncept je dobar i za pacijenta. Fizioterapeut pacijentu pomaže iz svih pravaca, u svim pozicijama, kako bi stimulisao najbolje reakcije tijela pacijenta.
“Ponosni smo na još jednu uspješnu organizaciju osnovnog kursa PNF-a i saradnju sa međunarodnim instruktorom ove tehnike, Zdenkom Šefman – saopštavaju iz Udruženja fizioterapeuta. Dogovoren je i napredni kurs – PNF 3, od 23. do 27. novembra 2015., kao i opet osnovni tokom iduće godine.
Iz Udruženja najavljuju i druge vrste edukacije, za tekuću godinu “Thera Band Akademija” 6. i 7. juna u Nikšiću, “Metoda SMS” 12. i 13. septembra u Institutu Dr Simo Milošević u Igalu, dok je u istoj ustanovi od 22. do 25. oktobra planirana edukacija o tehnici “Yumeiho”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code